Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ почали використовувати свіжі резерви для прориву: ЗМІ дізналися напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ почали використовувати свіжі резерви для прориву: ЗМІ дізналися напрямок

За інформацією ԜР, Сили оборони задіяли свіжі резерви для прориву на півдні

4 серпня 2023, 07:25 comments1761
Поділіться публікацією:

Сили оборони задіяли резервний 10-й армійський корпус для просування у районі населеного пункту Роботине у Запорізькій області. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Washington Post, з посиланням на джерела.

ЗСУ почали використовувати свіжі резерви для прориву: ЗМІ дізналися напрямок

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що цього тижня на південному сході України точилися інтенсивні бої, оскільки Київ продовжував масштабну кампанію з відвоювання території за допомогою нового вливання військ, підготовлених та оснащених на Заході, але поки що немає жодних ознак серйозного прориву.

Також, йдеться у матеріалі, головна оборонна лінія Росії – фаланга окопів, розтяжок, протипіхотних та протитанкових мін – залишається попереду українських військ, які мають на меті просунутися на південь та перерізати російський сухопутний міст до Криму, який є ключовим маршрутом військового постачання.

ԜР пише, що українські війська почали поступово просуватися до цієї лінії, змінивши підхід, який передбачав невеликі піші переміщення військ, на потужніший приплив сил із резервів 10-го українського корпусу з використанням танків та бронетехніки.

"Остання неділя боїв була важливою, тому що вони вирішили більше задіяти другий ешелон своїх військ, – цитує видання військового аналітика Роба Лі, який нещодавно побував на фронті і на власні очі спостерігав за наступом ЗСУ. – Поки що неясно, чи зазнали російські сили достатніх втрат, щоб створити умови для прориву. На цьому етапі ми чекаємо та спостерігаємо".

Запеклі бої тривають навколо села Роботине – території, яку раніше утримували російські війська і яка знаходиться менш ніж за 2,5 км від головної оборонної лінії Кремля, – зазначається у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ: у Пентагоні озвучили новий прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини