Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ почали більше збивати ворожих дронів: Гнат розповів, у чому секрет
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ почали більше збивати ворожих дронів: Гнат розповів, у чому секрет

Торік Україна не мала підрозділів, оснащених відповідним озброєнням та приладами

7 грудня 2023, 14:12 comments5126
Поділіться публікацією:

Результативність мобільних вогневих груп дуже серйозно зросла за останні три-чотири місяці. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

ЗСУ почали більше збивати ворожих дронів: Гнат розповів, у чому секрет

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що минулого року не було таких підрозділів, оснащених відповідним озброєнням та приладами.

"Зараз це виправлено, тому що з досвідом приходить розуміння як краще та ефективніше знищувати ворога. Це зараз застосовується на практиці та допомагає економити дефіцитні для нас зенітні керовані ракети, а також авіацію", — наголосив Ігнат.

За його словами, ворог планує атаку дронів заздалегідь, він використовує різні маршрути, але точок входу в повітряний простір України кілька — з окупованих територій або з території Росії – Курська, Брянської області.                                                                                    

Юрій Ігнат зазначив, що дрони заходять в окуповану частину Запорізької області і звідти вже розлітаються різними маршрутами. Іноді маршрут сильно не змінюється, може бути 10-15 км вліво — вправо від попереднього.

"Здавалося б, що це не багато, але для мобільної вогневої групи це надто велика територія, щоб зреагувати і відстрілятися по цьому дрону, оскільки радіус ураження і великокаліберних кулеметів, і ПЗРК, на жаль, обмежений", — пояснив Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" – найскладніша частина зими ще попереду, а тому Україні необхідно посилювати протиповітряну оборону. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини