Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ підуть у новий контрнаступ: з'явилися приблизні терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ підуть у новий контрнаступ: з'явилися приблизні терміни

В Україні є деякі бригади, які очікують на західну зброю, наголосив Іван Тимочко

30 квітня 2024, 18:10 comments1385
Поділіться публікацією:

 Відправка  Україні нового пакета  військової допомоги надасть змогу українським військовим  планувати контрнаступальні дії,  сказав  очільник  Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

ЗСУ підуть у новий контрнаступ: з'явилися приблизні терміни

Новий контрнаступ ЗСУ (фото з відкритих джерел)

Стабільна західна допомога надасть можливість в майбутньому спланувати наступальну  операцію або на кінець 2024 року, або на початок 2025 року, хоч тепер  непросто обумовити  конкретні терміни, зазначив він, коментуючи ситуацію  Каналу 24.

"Я сумніваюся, що якісь серйозні аналізи з боку дадуть змогу вирахувати, коли буде наступальна українська операція. Зрозуміло, що цю операцію готуватимуть щодо реальних засобів ураження української армії, її чисельності та чисельності російських військ. За вторинними ознаками ми бачимо, що певна підготовка йде", — продовжив  військовий.

Тимочко  каже, що в Україні є  певні бригади, що  чекають на західну зброю, але Сили оборони поступово  знищують ворожі системи протиповітряної оборони. Ще один козир — наявність в ЗСУ винищувачів F-16.

При цьому,  військовий  додає, що допомога від Сполучених Штатів є надзвичайно важлива,  проте не варто забувати і  старання  інших міжнародних партнерів: "Окремо взята допомога від ЄС чи США не допоможе переломити хід подій. Але ця загальна маса, а особливо, якщо це буде на стабільній основі, даватиме можливості".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ почнуть контрнаступ. Зеленський назвав три головні пункти. Незважаючи на те, що сьогодні головна мета України – це стримати супротивника, розбити всі плани Кремля щодо нового наступу на Україну, Київ не відмовляється від ідеї нового контрнаступу і вже проводить з цього приводу відповідну роботу. Але конкретно про щось можна буде говорити, якщо буде виконано три ключові пункти. Про це на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві заявив президент України Володимир Зеленський. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини