Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ підбираються до міста в Курській області, втрата якого обнулить репутацію Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ підбираються до міста в Курській області, втрата якого обнулить репутацію Путіна

Втрата Кореневого буде ще більшим ударом по Путіну, ніж втрата Суджі

21 серпня 2024, 13:00 comments1860
Поділіться публікацією:

Незважаючи на заяви російських офіційних осіб про зупинку українського наступу в Курській області, нові докази свідчать про протилежне. За інформацією експерта BILD з аналізу відкритих даних Юліана Рьопке, розпочалися бої за важливе селище в цьому регіоні.

ЗСУ підбираються до міста в Курській області, втрата якого обнулить репутацію Путіна

Бої в Курській області

Зокрема, вранці 20 серпня телеграм-канал російського угруповання "Північ" опублікував відеозапис, на якому видно, як українські військові підрозділи діють за 300 метрів від в'їзду до селища Кореневе, що знаходиться за 19 км від кордону. На відео зафіксовано обстріл чотирьох українських автомобілів, з яких два були пошкоджені або знищені. Аналітик вважає, що ці кадри є свідченням початку битви за Кореневе, до якого українські сили наближалися протягом кількох днів.

Захоплення цього селища може стати серйозним ударом по репутації диктатора Володимира Путіна, навіть значнішим, ніж втрата Суджі, зазначає Рьопке. Він підкреслює, що на відміну від ситуації в Суджі, Путін не зможе виправдатися раптовістю нападу чи недостатньою підготовкою оборони. Після двотижневих боїв у Курській області російська армія мала достатньо часу для приведення сил у бойову готовність та перекидання тисяч солдатів як підкріплення. Поразка в таких умовах буде серйозним ударом по російському військовому керівництву.

Рьопке також повідомляє, що ЗСУ продовжують наступ на інших напрямках. На північний схід від Суджі, після запеклих боїв, українські війська взяли під контроль село Мартинівка, розташоване на трасі Р200, що веде до Курська. Це село, яке обороняли підрозділи кадирівців, було ключовим плацдармом для потенційного контрнаступу на Суджу, але після його захоплення загроза для українських сил значно зменшується.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ готують росіянам у Курській області котел.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини