Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ "перемололи" спецпідрозділ арктичної бригади РФ, який мав охороняти Кремль від Фінляндії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ "перемололи" спецпідрозділ арктичної бригади РФ, який мав охороняти Кремль від Фінляндії

Більшу частину бригади відправили в Україну ще у 2022 році

5 вересня 2024, 20:50 comments2027
Поділіться публікацією:

 Збройні сили України знищили близько 80% особового складу 80-ї арктичної мотострілецької бригади Російської Федерації, яка була сформована у 2014 році для охорони кордонів Росії з Норвегією та Фінляндією. Українські військові завдали значних втрат окупантам під час боїв у Херсонській області.

ЗСУ "перемололи" спецпідрозділ арктичної бригади РФ, який мав охороняти Кремль від Фінляндії

80-та арктична бригада РФ (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє видання Newsweek, родичі загиблих російських солдатів підтвердили ці величезні втрати. Військовий аналітик Кріс О'Вікі зазначив на своїй сторінці в мережі X (Twitter), що багато російських військових вважаються зниклими безвісти, оскільки командування не евакуює тіла, обіцяючи зробити це після "звільнення" Херсона.

Хоча бригада була спеціалізованим арктичним підрозділом, її значну частину відправили в Україну у 2022 році. Відтоді багато її бійців загинули або були поранені під час бойових дій на островах Херсонщини, про що повідомили родичі.

Щоб компенсувати втрати, у 2023 році бригада почала залучати засуджених. Мати одного з зниклих безвісти бійців, Ірина Іванівна, розповіла: "Мені повідомили, що 80% бригади або загинуло, або було поранено. Бойові дії тривають, а човнами туди не дістатися через постійне стеження безпілотників".

Ще один військовослужбовець, Сергій Романцов, який приєднався до бригади в 2023 році після виходу з в'язниці, також зник безвісти на тому ж фронті через кілька тижнів після прибуття. Його сестра Ніна розповіла: "Я намагалася відговорити його, але він наполіг на своєму".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ще 31 липня в соцмережах активно поширювалися фото збитого російського вертольота Мі-8. Найбільшою несподіванкою стало те, що його знищив дешевий невеликий дрон ЗСУ.  

Видання зазначає, спочатку було незрозуміло, чи це щасливе влучення, чи ознаки прориву у повітряній війні. Самі по собі ударні гелікоптери РФ зіграли відносно невелику роль. Їх досить швидко відігнали від лінії фронту й вона почали стріляти керованими та некерованими ракетами з великої відстані.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини