Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ перемололи морпіхів, причетних до вбивств українців у Бучі, Ірпені та Гостомелі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ перемололи морпіхів, причетних до вбивств українців у Бучі, Ірпені та Гостомелі: деталі

Елітна бригада російських морпіхів зазнала колосальних втрат у боях за Вугледар

сьогодні, 12:00
Поділіться публікацією:

Втрати елітної 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, яка брала участь у битві за Вугледар, який російські війська намагалися зайняти з 2022 року, становлять 2,4 тисячі осіб. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у документальному фільмі "Російської служби Бі-бі-сі".

ЗСУ перемололи морпіхів, причетних до вбивств українців у Бучі, Ірпені та Гостомелі: деталі

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що це 80% складу підрозділу на момент початку російського вторгнення до України: до війни у бригаді налічувалося близько 3 тисяч військовослужбовців, а залишилося 600.

Автори матеріалу зазначають, 155-та бригада з перших днів війни брала участь у бойових діях на українському фронті та причетна до вбивств мирних мешканців у Бучі, Ірпені та Гостомелі Київської області.

З осені 2022 року її направили на Вугледарський напрямок. У листопаді того ж року російські військові блогери повідомляли про великі втрати бригади під час наступу під Павлівкою – за три кілометри від Вугледару. Тоді повідомлялося, що морпіхи скаржилися губернатору Примор'я Олегу Кожем'яку на значні та "некорисні" втрати, які самі військові оцінювали у 300 осіб за чотири дні. Міністерство оборони країни-агресора запевняло, що втрати бригади за 10 днів наступу під Павлівкою нібито не перевищували 1% убитих та 7% поранених.

У лютому 2023 року начальник прес-центру Таврійського округу ЗСУ Олексій Дмитрашковський повідомив, що російському командуванню довелося кілька разів доукомплектовувати бригаду: перший раз після боїв в Ірпені та Бучі, другий після розгрому під Донецьком, а третє поповнення було майже повністю знищено під Вугледаром зим. минулого року.

Наразі 155-а бригада веде бої у Курській області РФ, куди її перекинули у серпні 2024 року після початку ЗСУ операції у російському регіоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Сирський розкрив деталі: завдяки чому втрати окупантів зросли в рази.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини