Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ отримають вітчизняні безпілотники нового зразка
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ отримають вітчизняні безпілотники нового зразка

Впродовж останнього місяця експлуатувати в ЗСУ дозволили сім зразків Безпілотних авіаційних комплексів (БпАК) українського виробництва

8 грудня 2022, 20:11
Поділіться публікацією:

Безпілотні авіаційні комплекси українського стартапу AeroDrone пройшли сертифікацію та отримали дозвіл на експлуатацію у Збройних силах України, повідомив партнер стартапа, ексгенеральний директор Microsoft Україна, виконавчий голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків, пишуть "Коментарі".

ЗСУ отримають вітчизняні безпілотники нового зразка

ЗСУ отримають вітчизняні безпілотники нового зразка

 

Йдеться одразу про дві вітчизняні моделі: E-300 Enterprise (корисне навантаження до 300 кг) та D-80 Discovery (корисне навантаження до 80 кг).

 

"Рівень залучення та сприяння безпрецедентний, команда Олександра Лієва здійснила революцію в процесах для українських розробників БпАК. Далі – підконтрольна експлуатація та серійне виробництво", – каже Шимків.

 

На початку листопада українські виробники БПЛА звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням допустити їх до замовлень Міноборони, скасувавши низку техдопусків на час воєнних дій. За останні 30 днів (початок листопада-грудня 2022 року) в експлуатацію до Збройних сил України допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва, що є результатом цифрової трансформації армії, а також змін правил у сфері залучення інновацій на забезпечення потреб оборони.

 

До слова, західні ЗМІ пов’язують вибухи на російських аеродромах "Енгельс" та "Дягілєво", які сталися 5 грудня, саме з роботою вітчизняних безпілотників. Як пише Financial Times, нові українські атаки безпілотниками мають шанс зруйнувати “почуття безкарності”, яке має Росія у зв’язку з відсутністю в України ракет великої дальності: ЗСУ можуть почати атакувати цілі по всій Росії, навіть в Сибіру.


Ще до кінця поточного року в Україні, як писали "Коментарі", перші безпілотники сформують Флот морських дронів, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За сім місяців роботи фандрейзингової платформи United24 було зібрано понад $237 млн. Кошти через платформу пожертвували мешканці 110 країн. Морські дрони вже показали разючий результат на фронті, зокрема атакували російський флот у Севастополі та уразили три російські кораблі.


Нещодавно "Коментарі" писали про те, що російським окупантам не вдасться посіяти паніку серед українців і зламати дух українського народу і тим більше зашкодити реалізації амбітних планів. "Укроборонпром" працює у посиленому режимі з години повномасштабного вторгнення. В офіційних повідомленнях практично нічого не йдеться про нові розробки, щоб не надавати ворогові додаткову інформацію. Проте це "нічого" чудово зарекомендувало собі на полі бою та допомагає українській армії перемагати.










Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини