Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ отримають перші високоточні бомби GLSDB: у Пентагоні назвали терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ отримають перші високоточні бомби GLSDB: у Пентагоні назвали терміни

ЗСУ отримають перші високоточні ракети GLSDB не раніше осені

23 червня 2023, 16:47
Поділіться публікацією:

США готові поставити Україні високоточні бомби GLSDB, але це станеться не раніше за осінь. Як передає портал "Коментарі", про це заявила заступник глави Пентагону з міжнародних питань Лаура Купер під час слухань у Конгресі.

ЗСУ отримають перші високоточні бомби GLSDB: у Пентагоні назвали терміни

Бомби GLSDB Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть США надати Україні далекобійні боєприпаси ATACAMS "прямо зараз", щоб не змушувати Збройні сили України чекати на постачання гостро необхідних для настання систем, Купер відповіла, що Штати використовують будь-яку можливість, щоб задовольнити потреби наших воїнів.

Водночас вона зазначила, що високоточні бомби для наземного запуску GLSDB вдасться відправити Україні не раніше осені, хоча "колеги з постачання" працюють над тим, щоб прискорити цей процес.

Дальнобійна крилата бомба GLSDB здатна вразити ціль на відстані 150 кілометрів. Снаряд є експериментальним гібридом, що поєднує в собі авіаційну бомбу малого діаметра GBU-39 з ракетним двигуном від реактивного снаряда M26

Маса бомби – 130 кг; довжина – 1800 мм; дальність ураження – до 150 км; маса бойової частини – 93 кг.

Запускати ці бомби ЗСУ зможуть із платформи M270 або HIMARS.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває третій тиждень наступальних дій українських Сил оборони на низці напрямків. І доки ми продавлюємо російські окупаційні війська на півдні, ті продовжують атаки на сході. У Пентагоні впевнені, що на ЗСУ чекають важкі битви, з втратами, але впевнені, що українці досягнуть успіху. Ну, а інформаційне тло навколо подій на фронтах російсько-української війни традиційно перенасичене. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" фронтову та навколофронтову ситуацію на даний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини