Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ отримають необхідну зброю вчасно для контрнаступу - генерал США
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ отримають необхідну зброю вчасно для контрнаступу - генерал США

В Україну понад 98% обіцяної бойової техніки вже поставлено з країн заходу

26 квітня 2023, 20:56
Поділіться публікацією:

Збройні сили України отримають необхідну зброю вчасно для майбутнього контрнаступу проти російських військ, заявив у середу в Конгресі головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі, генерал Крістофер Каволі, повідомляє "Голос Америки", пишуть "Коментарі".

ЗСУ отримають необхідну зброю вчасно для контрнаступу - генерал США

Українське військо матиме всю західну техніку до початку контрнаступу

На слуханнях у Комітеті Палати представників зі збройних сил генерал навів приклад того, що понад 98 відсотків обіцяної Києву бойової техніки вже поставлено: "Я дуже впевнений, що ми доставили необхідне їм обладнання, і ми також продовжимо роботу, щоб підтримувати їхні операції".

Міністр оборони США Ллойд Остін минулого тижня в Німеччині нагадав, що США надали Україні понад 35 мільярдів доларів безпекової допомоги з початку повномасштабного вторгнення Росії, включно з останнім пакетом на 325 мільйонів доларів, оголошеним минулого тижня, до якого увійшли боєприпаси для HIMARS, додаткові 155-міліметрові та 105-міліметрові артилерійські бронебійні снаряди.

"Лише за кілька місяців Контактна група поставила понад 230 танків, понад 1550 броньованих машин та інше обладнання та боєприпаси для підтримки понад дев’яти нових бронетанкових бригад", – сказав міністр оборони. Остін також заявив, що США прискорили терміни доставлення важких танків в Україну.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі назвав американські танки "найкращими у світі", він переконаний, що вони зможуть змінити ситуацію на полі бою.

Україна тим часом здійснює тиск на союзників, щоб вони надали їй зброю великої дальності та реактивні літаки, щоб підтримати її контрнаступ, який очікується у найближчі тижні. Раніше президент Володимир Зеленський в інтерв'ю японському виданню заявив, що Україна потребує додаткової військової підтримки з боку партнерів, без якої вона не може розпочати контрнаступ та звільнити тимчасово окуповані території. Він підкреслив, що ситуація на сході України "погана" через "брак боєприпасів".

Як писали "Коментарі", Словенія таємно передала Україні військову техніку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини