Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ не можуть синхронізувати дані для мобілізації: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ не можуть синхронізувати дані для мобілізації: у чому причина

В Україні не можуть синхронізувати дані для мобілізації, необхідне ухвалення парламентом відповідного закону

21 грудня 2023, 12:00 comments1622
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день функціонує єдина система реєстру військовозобов'язаних "Оберіг", але через відсутність відповідного закону її неможливо синхронізувати з іншими реєстрами. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

ЗСУ не можуть синхронізувати дані для мобілізації: у чому причина

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначив, на сьогодні всі паперові дані, які були у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, цифровізувалися і вони є в комп'ютері.

"Відповідно до цього ми можемо сповіщати військовозобов’язаним в будь-якій точці країни, незалежно від їх місця реєстрації, і бачити  відповідно ті дані, які були внесені, наприклад, у Львові, а повістку вручили в Києві. І бачимо чи військовозобов’язаний має причину для відстрочки" — сказав Фітьо.

Володимир Фітьо наголосив, що наразі синхронізації цього реєстру з іншими немає, тому що не ухвалено відповідного закону. Після ухвалення закону буде суттєво спрощено проведення самої мобілізації, покращиться її якість, зменшаться корупційні ризики з обох сторін, бо не доведеться перевіряти довідки, які приносять студенти, які навчаються на денній формі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні активно обговорюються зміни правил мобілізації. Тему порушували і на підсумковій прес-конференції президента Зеленського, який попередив, що не підпише (у разі ухвалення парламентом) законопроєкт про мобілізацію жінок. Від ідеї повісток через додаток "Дія", схоже, також відмовилися. Натомість посилилася роздача повісток на вулицях, у торгових центрах та ресторанах, а де-не-де їх почали розносити по квартирах. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" необхідність зміни підходів до мобілізації-демобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 грудня 2023, 12:16

Під час війни в Україні не може бути безробітних або корумпованих чиновників без діла. Всіх треба задіяти на роботу для військових. Потім це згодиться для відбудови країни. Досить цирку 95, взялись захищати так захищайте або тоді здавайтесь чого час тягнути?


Новини