Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ націлилися на звільнення нового міста на півдні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ націлилися на звільнення нового міста на півдні

ЗСУ зосередилися на прориві добре захищеної ділянки території

6 вересня 2023, 17:57 comments3314
Поділіться публікацією:

ЗСУ продовжують просуватися в глиб на півдні України, розширюючи прорив оборони російських окупантів. Стало відомо, що українські військові зосередили свої сили на прориві однієї добре захищеної ділянки - селища Вербове.

ЗСУ націлилися на звільнення нового міста на півдні

Контрнаступ ЗСУ (фото з відкритих джерел)

Відомо, що воно знаходиться в близько 10 кілометрах від звільненого села Роботиного. Про це йдеться в матеріалі The New York Times, які посилаються на військових аналітиків і моніторингової групи Black Bird Group.

Автори матеріалу уточнюються, що ЗСУ вже прибрали перешкоди на шляху до бойових позицій російської піхоти в околицях Вербового. Але військові аналітики припустили, що Кремль, ймовірно, посилив свою оборону за межами роботи додатковими військами.

 Також військові аналітики Майкл Кофман і Роб Лі вважають, що наступ ЗСУ зі сходу Роботиного на Вербове направлено для того, аби розширити пролом в ешелонах оборони РФ. Адже має вирішальне значення, бо "вузький коридор може зробити сили росіян уразливими для контратак на флангах". А більш широкий розрив також дозволить українським військам перекинути більше техніки та людей для підтримки наступу на півдні.

Відомо, що стратегічною метою ЗСУ у цьому наступі очевидно є місто Томак, яке знаходиться в 24 кілометрах від Роботиного. А для того, що дістатися до цього міста треба повністю прорвати оборону навколо села Вербового.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у ЗСУ назвали населений пункт, звільнення якого стане значним ударом по військах РФ. Українські війська отримують певні успіхи на південному фланзі поблизу Бахмута, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш та додав, що звільнення села Кліщіївка стане "значним ударом" для російської армії. Євлаш повідомив, що росіяни вже починають підготовку до відступу на південному фланзі Бахмута та закріплюються вглиб окупованих територій.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини