Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ на порозі прориву: що Залужний пообіцяв ключовим союзникам
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ на порозі прориву: що Залужний пообіцяв ключовим союзникам

За інформацією WSJ, Валерій Залужний заявив американцям, що ЗСУ на порозі прориву

25 серпня 2023, 08:05
Поділіться публікацією:

Українські військові перебувають на порозі прориву під час контрнаступу. Як повідомляє портал "Коментарі", таке запевнення Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний озвучив американським офіційним особам під час особистої розмови, пише "The Wall Street Journal".

ЗСУ на порозі прориву: що Залужний пообіцяв ключовим союзникам

Валерій Залужний. Фото: з відкритих джерел

"На думку американських чиновників, для України ще не пізно досягти успіху. Українські командири також кажуть, що час для їхнього контрнаступу ще не вичерпаний, а Залужний заявив американським офіційним особам, що його сили перебувають на порозі прориву", — зазначає видання.

Повідомляється, що американські та українські чиновники вже кілька тижнів ведуть інтенсивні кулуарні дебати щодо стратегії та тактики пожвавлення повільного контрнаступу Києва.

Американські військові закликають українців сконцентрувати свої сили, щоб спробувати прорвати російську оборону та просунутися до Азовського моря.

За останні тижні Київ вніс деякі корективи, але обидві сторони все ще розходяться в думках щодо того, як зламати ситуацію з росіянами за той обмежений час, який вони мають до настання зими.

Американська рада ґрунтується на розрахунку, що тієї кількості озброєння, яку США надали Україні на понад $43 млрд, достатньо для наступу, і навряд чи воно повториться на такому ж рівні наступного року.

"Ми створили цю сталеву гору для контрнаступу. Ми не можемо зробити це знову. Такої можливості немає", — сказав один колишній американський чиновник.

У свою чергу Залужний наголосив, що ця війна "не боротьба з повстанцями". "Це Курська битва", — пояснив він на прикладі однієї з найбільших битв Другої світової війни.

Після того, як американські офіційні особи застерегли від розпилення зусиль, українці скоригували свою стратегію та перейшли до оборони у східній частині Запоріжжя. Ця зміна дозволила українцям зберегти свої сили для основного наступу в іншому місці та обмежити використання артилерії.

Але американські офіційні особи кажуть, що українці все ще надто розпорошені для концентрованого наступу на південь із численними бригадами, розгорнутими на сході, і досі не поєднують використання артилерії, механізованих підрозділів та зусиль з розмінування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони розповіли, чи Україна продовжує просування на південному фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 серпня 2023, 07:36

Нашому гнилому і корумпованому та вовка з'їсти. В будь-якому випадку до них добровільно ніхто не піде. За 2 роки війни один успіх з гвинтокрилом. Нарешті знайшли зрадника, який підставив 2 своїх товаришів, з якими був не один рік. І ні в кого це не викликало відрази. Навіть їх Бог через всю Біблію їх з огидою описує. А того зрадника буде справедливо знайти і притягнути до відповідальності. Поки нехай живе у страху.


Новини