Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ на Покровському напрямку отримали карт-бланш: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ на Покровському напрямку отримали карт-бланш: про що йдеться

Ситуація на Покровському напрямі більш ніж складна, але ЗСУ отримали карт-бланш, яким потрібно оперативно скористатися

28 серпня 2024, 20:21 comments8841
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська, коли вийшли на кордон Гродівка-Новогродівка, практично поглинули Новоградівку, після чого повернули на південь, а саме на Селидове, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

ЗСУ на Покровському напрямку отримали карт-бланш: про що йдеться

Війна в Україні

"Це було очікувано, оскільки, продовжуючи наступ на Покровськ і виходячи за межі Новогродівки, окупаційні війська опинилися б у гранично незручному та небезпечному становищі, з урахуванням їхнього незахищеного південного флангу. Нині ж гранично незручному та небезпечному становищі можуть виявитися наші підрозділи у зоні Карлівка-Невельське-Красногорівка (північ)-Зоряни", — вважає Коваленко.

За його словами, загарбники зараз розгорнули інтенсивні штурмові дії на Маринівку-Михайлівку-Селідову, а завдяки окупації Мемрика отримали можливість прямого спуску через Лісівку на Гірник. Перерізання М-30 та південне просування окупаційних військ значно ускладнить положення Сил оборони на Курахівському напрямку.

З іншого боку, каже Коваленко, необхідність формування південного флангу загальмує поступ у напрямку на Покровськ і може відстрочити саму завершальну фазу наступальної операції. Крім того, додає експерт, формування південного флангу вимагає зосередження серйозного ресурсу російських військ, який буде в цьому процесі певним чином сточений. Біля Селідова він уже сточується і досить інтенсивно, додав Коваленко.

Загалом, наголошує експерт, необхідність окупаційних військ перерозподіляти ресурс, при цьому без необхідного перегрупування, дає тимчасовий карт-бланш щодо зміцнення позицій до Покровська та Мирнограда. Головне правильно скористатися цим карт-бланшем, який теж не є нескінченним, додав Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , чому на Покровському напрямку військові залишають без бою позиції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини