Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названа неочевидна причина, чому військові на Донеччині без бою віддають позиції оркам
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа неочевидна причина, чому військові на Донеччині без бою віддають позиції оркам

Як виявилося, серед військових, укорінилася впевненість про те, що між Україною та РФ є таємна домовленість про здачу Донецької області

28 серпня 2024, 19:57 comments9710
Поділіться публікацією:

Ворог окупував Новогродівку, і це — дуже погані новини, відзначив військовий, політолог Віктор Андрусів. При цьому він нагадав, що навесні за 10 кілометрів від Новогродівки будувались укріплення, саме ж місто теж окопували.

Названа неочевидна причина, чому військові на Донеччині без бою віддають позиції оркам

Війна в Україні

"Всю цю територію можна було тримати дуже і дуже довго. А тепер ворог не просто дуже швидко її захопив, він захопив і наші укріплення, з яких його вибити буде складно", — заявив Андрусів.

При цьому він підкреслив, що зараз створюється велика небезпека Карлівському укріпрайону, який міг би дуже довго триматись, якби ворог його не обходив.

"Фактично за кілька тижнів ворог пройшов дистанцію, на яку іноді витрачав 9 місяців. Більше того, зараз туди перекидають ще два полки орків для підтримки наступу", — відзначив Андрусів.

За його словами, це могло статися із двох причин. Перша – фізична, відсутність людей і снарядів. Людей настільки бракує, що пілоти fpv тримають окопи, аналогічно зі снарядами, якщо раніше вдавалось знищити половину орків в момент висадки десанту, то тепер взагалі нічим не стріляють, підкреслив експерт.

Друга причина, за його словами, управління. Він нагадав, що на початку весни бойових комбригів знімали за одне втрачене село, а тут вже оперативна криза і нічого.

"На цьому тлі розгортається ще одна дуже погана тенденція — в бригадах донецької області набирає тренду віра в те, що є домовленість по якій область здають. Я спочатку це чув десь колись, а тепер я це чую майже від всіх з ким спілкуюсь. І цей тренд веде до того, що позиції реально просто кидають", — заявив Андрусів.

При цьому він додав, що командування знає про кризу, і комбриги доносять всі новини без прикрас.

"Залишається вірити, що керівництво має певний задум. Не буду викладати ідеї, що це може бути, але нагадаю, що стрімке просування орків на Київщині привело до катастрофи їх, а не нас", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові залишили позиції на Покровському напрямку без бою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини