Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Покровському напрямку були укріплення: чому військові здали позиції без бою
commentss НОВИНИ Всі новини

На Покровському напрямку були укріплення: чому військові здали позиції без бою

На Покровському напрямку були укріплення, окопи і опорні пункти, проте військові їх просто залишили ворогу

28 серпня 2024, 17:14 comments6635
Поділіться публікацією:

Як стверджує політолог, військовий Назар Розлуцький, критична ситуація на Покровському напрямку має ряд причин. І ці причини, каже він, мають свої назви, а також номери, прапори, командування, особовий склад, техніку та ввірені їм ділянки оборони.

На Покровському напрямку були укріплення: чому військові здали позиції без бою

Війна в Україні

При цьому експерт відзначає, що на Покровському напрямку були укріплення, окопи, траншеї, опорні пункти, зуби дракона. Окрім того, там є щільна міська забудова, яка вже є укріпленням. Як підкреслив Розлуцький, під Бахмутом і близько того не було, але він стояв півроку.

"В чому ж причина? А причина в тому, що ніякі укріплення не стримають ворога, якщо в них не будуть оборонятися бійці. Оборонятися, а не кидати позиції, навіть не намагаючись їх захистити. Бо, дивлячись на відео, де під*ри лазять по захоплених окопах і опорних пунктах без слідів хоч якихось боїв, неминуче виникають питання — як так вийшло, що ми будували укріплення для себе, а виявилося, що ними користуються під*ри?" — не розуміє Розлуцький.

За його словами, виникає запитання, чому одна бригада може успішно обороняти 20 кілометрів лінії зіткнення, а інша цілим складом не може втримати дві посадки.

"Чому хтось, роками не вилазячи з Донбасу, без ротацій і змін, х**читься з останніх сил, а хтось заходить з нуля і за три доби пр*йобує по чотири села? Відповіді на ці питання цікавлять мене. І це дуже помітно, коли знаєш про перекидання підрозділів. Бо чомусь одна частина, не буду писати яка, спочатку обороняла північний фланг напрямку і за той час під*ри майже без боїв пройшли до Гродівки, а потім її замінили і перекинули південніше. І тепер північний фланг стоїть, Гродівку не можуть взяти другий тиждень, зате на півдні, з якогось переляку розпочалася оборона Селідового, куди під*ри місяцями не могли просунутися", — відзначив Розлуцький.

На його думку, складається враження, що для деяких підрозділів треба вводити "заградотряди" або ж розігнати їх взагалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР теж вказували на те, що військові фактично здали свої позиції без бою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини