Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни зайшли в Селидове: у ВР розкрили шокуючу правду, чому ЗСУ втрачають позиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни зайшли в Селидове: у ВР розкрили шокуючу правду, чому ЗСУ втрачають позиції

У Верховній Раді стверджують, що міста, які захопили росіяни, ніхто не охороняв

28 серпня 2024, 11:05 comments17705
Поділіться публікацією:

Місто Новогродівку на південь від Покровська росіяни захопили за кілька днів, про це  повідомила нардеп Мар’яна Безугла. За її словами, перед містом таки були фортифікації, які становлять єдиний побудований комплекс, що продовжується і в Селидове.

Росіяни зайшли в Селидове: у ВР розкрили шокуючу правду, чому ЗСУ втрачають позиції

Мар'яна Безугла

При цьому нардеп стверджує, що Окопи перед Новогродівкою були порожні.

"У колись двадцятитисячному місті практично не було української армії. 31-у бригаду перед містом забрали, комбрига, за якого просив колектив, зняли, і завели проти нього кримінальне провадження (нагадую, щодо Содоля досі немає жодного). Натомість сюди відправили необізнаний підрозділ. Це не єдина нещодавня "ротація". Плануються ще такі. Торецьк, Покровськ – будуть ще. Якщо зараз проведуть "ротацію" у Вугледарі, ми втратимо і його", — заявила Безугла.

Нардеп стверджує, що всі такі "ротації" призводять до проривів і смертей. За її словами, підрозділи забирають, командирів знімають, люди гинуть, ми втрачаємо сотні кілометрів української землі – міста, села, шахти, копалини, історію. Кількість злочинних ротацій лише зростає. Фрагментація фронту збільшується, говорить Безугла.

"Цієї доби росіяни зайшли в Селидове. Тиждень тому я вийшла на околиці Селидового в напрямку Новогродівки і побачила там фортифікації перед містом. У місті ж нічого не було, звичайний цивільний населений пункт. Я зайшла в окопи, ніхто їх не охороняв, нікого в них не було. Я пройшла під землею і вийшла в поле. За полем вже були росіяни. Більше нікого не було. Я не підірвалася на мінах, не зустріла бійців територіальної оборони – тільки поодинокі комахи були єдиним життям у підготовлених фортифікаціях навколо Селидового, до якого росіяни прагнули десять років. Любий цивільний міг зробити те ж саме, що і я", — заявила Безугла.

При цьому нардеп додала, що у Новогродівці напередодні Курської операції звуки обстрілів безперервно лунали в небі, а мешканці ще ходили вулицями. У місті не було жодних ознак підготовки до оборони та наявності наших військових.

"Через Покровськ виїжджають. Іде евакуація. Люди з пожитками, військові. Військові виїжджають через Покровськ. Останні кілька тижнів військові безперервно виїжджають через Покровськ", — додала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є загроза того, що фронт може посипатися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини