Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ на Курщині: стало відомо, до чого Кремль готує росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ на Курщині: стало відомо, до чого Кремль готує росіян

За інформацією ЗМІ, Кремль припускає, що наступ ЗСУ на Курщині триватиме довго

21 серпня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:

Російська влада вважає, що бої в Курській області, куди зайшли ЗСУ, за оптимістичними оцінками можуть тривати кілька місяців і готують росіян до "нової нормальності" в умовах контролю українськими військовими зайнятої території РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише російське видання "Meduza", з посиланням на близькі до Кремля та уряду неназвані джерела.

ЗСУ на Курщині: стало відомо, до чого Кремль готує росіян

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Журналісти зазначають, що відразу після початку операції ЗСУ в Курській області російські "еліти" перебували "в шоці". За два тижні "шок пройшов, сталося звикання".

Автори матеріалу, посилаючись на близького до Кремля співрозмовника видання, зазначають, що "спочатку було незрозуміло, якими силами зайшли, на який термін все це. Зараз розуміння є, це завжди легше".

"До обласних центрів далеко. Але сам захід (ЗСУ – ред.) на територію РФ та взяття під контроль сіл – це подія нова, і подія дуже неприємна", — зазначило джерело.

Зазначається, що, за даними опитування, тривожні настрої росіян зросли на 6% і досягли 45%. У Кремлі ці показники вважають досить високими і сподіваються на їхнє швидке зниження.

Щоб якнайшвидше заспокоїти настрої громадян РФ, Кремль за допомогою пропаганди намагається підготувати росіян до життя в умовах "нової реальності" та "нової нормальності". Цікаво, що ці терміни пропагандисти вже використали під час пандемії та на самому початку війни з Україною.

Складові цієї "нової реальності", за задумом Кремля, такі: ворог справді прорвався на російську територію; на нього чекає неминуча поразка, але повернення територій займе якийсь час, росіянам слід почекати.

Водночас громадянам пропонується "направити негатив і шок у позитивне русло", наприклад взяти участь у зборі допомоги для Курської області. Путінська адміністрація вже "рекомендувала" зайнятися цим звичайним громадянам та владі регіонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи має Україна шанс посадити РФ за стіл переговорів: до чого тут Курська операція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини