Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ на Курщині атакують на трьох напрямках: чим Сили оборони «дивують» ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ на Курщині атакують на трьох напрямках: чим Сили оборони «дивують» ворога

Сили оборони розпочали атаки на трьох напрямках в Курській області і мають можливості для того, щоб здивувати ворога

16 вересня 2024, 12:36
Поділіться публікацією:

На Курщині ЗСУ активізували наступ на щонайменше трьох ділянках, про це в ефірі телеканалу Еспресо розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

ЗСУ на Курщині атакують на трьох напрямках: чим Сили оборони «дивують» ворога

Бої в Курській області

За його словами, російські війська протягом останнього місяця накопичили сили та перейшли до контратакуючих дій у цьому регіоні. Однак українські сили вже розпочали другу фазу операції у відповідь на російський наступ. Зокрема, противник просунувся і захопив село Снагість, а також спробував просунутися в бік Любимівки, розташованої за 5 км від дороги, що з’єднує Кореневе та Суджу. Ця дорога є важливим логістичним шляхом для обох сторін, підкреслив експерт.

Згурець зазначив, що після початку наступу російських військ українські сили провели контратаки і наразі ведуть наступальні дії на трьох напрямках: в районі Глушків, західніше від лінії Кореневе – Снагість, а також у селах Веселе та Медвеже, які розташовані в тилу російського угруповання.

Військовий експерт додав, що зараз російські війська намагаються стримати український наступ без додаткових резервів і перешкодити логістиці. Проте українські сили створюють серйозні загрози для ворога на цьому напрямку, що робить ситуацію динамічною. Згурець наголосив, що у ЗСУ є всі можливості для подальшого успішного просування та ускладнення позицій противника на цій ділянці фронту.

"У нас є сили та засоби, які дозволяють і далі дивувати загарбника, а з іншого боку – ставити його вкрай невигідне положення на цій ділянці фронту", — підсумував Сергій Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше аналітики розкритикували дії Генштабу щодо операції в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини