Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Генштаба проблеми з адекватністю: в чому його прорахунок в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштаба проблеми з адекватністю: в чому його прорахунок в Курській області

Генштаб добре знав, які території буде відвойовувати ворог, але нічого не зробив для того, щоб цьому завадити

16 вересня 2024, 10:35 comments4279
Поділіться публікацією:

Верховний і Главком Володимир Зеленський и Олександр Сирський заявляли, що контратаки росіян в Курській області абсолютно прогнозовані і ми до них готові і все заплановано.

У Генштаба проблеми з адекватністю: в чому його прорахунок в Курській області

Бої в Курській області

"Але якщо це в нас такий план, відступити і дати можливість росіянам відновити контроль над ключовими для них населеними пунктами і з'єднати своє угрупування військ, то в нас проблеми з логікою і адекватністю", — заявив військовий, аналітик групи "Левіафан" Микола Мельник.

За його словами, на початку вересня ЗСУ дали можливість росіянам створити плацдарм біля Кореново, з якого вони розгорнули атаку бронекулаком на Снагость (56 одиниць техніки). Питання, де були мінні поля і хоч якість адекватні фортифікаційні оборонні споруди перед Снагістю лишається питанням, додав експерт.

"Наші батьки командири спробували контракувати росіян, і до речі змогли сповільнити рух росіян, але ключове слово сповільнити. До бійців немає претензій наші солдати відчайдушно лишаючись в оточенні бились за Красножовтневе і Вишневе, але питання хто винен в тому, що шляхи для відступу були відсічені росіянами?" — запитує Мельник.

За його словами, ще три тижні тому, коли всі почали радіти тому, що Сили оборони змогли знищили всі мости через річку Сейм він зазначав, що росіяни скоріш за все спробують прориватись на з'єднання з "великою землею" і Снагість є ключовим населеним пунктом.

"Ми знали, що росіяни зосередили на цьому напрямку 40 000 угрупування, і лишається питання чому знаючи це все ми зараз в авральному порядку намагаємось тушити всі проблеми у стандартному авральному режимі", — говорить Мельник.

Що до Покровського напрямку, якийсь чому в Генштабі вирішили називати Курахівським, без суттєвих змін.

"Росіяни закінчують захоплення Українська і ведуть бій розвідкою біля Гірника. Мішок східніше р.Вовча зменшується, хочеться вірити, що це контрольований відступ", — додав Мельник.

Нагадаємо, портал Коментарі" розповідав про цілі Сил оборони в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини