Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть залишити Краматорськ та Костянтинівку: названо умову
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть залишити Краматорськ та Костянтинівку: названо умову

Ворог хоче організувати ЗСУ котел і не шкодує для цього ресурсів

29 липня 2024, 11:50 comments9685
Поділіться публікацією:

Ворог намагався оточити Часів Яр, але безуспішно, заявив військовий Кирило Сазонов.

ЗСУ можуть залишити Краматорськ та Костянтинівку: названо умову

Війна в Україні

"Противник збирає сили і готується до великого штурму в лоб у самому місті. Або вдає, що готується. У районі Часіка постійні локальні зіткнення та штурми, але це ніяк не спроба серйозного прориву. Лізуть, намагаються прорватися, гинуть на штурмах і навіть якщо прориваються – там залишаються. Будь-якою ціною взяти Часів Яр – завдання не стоїть. Мета постійних штурмів – утримати всіх, хто є тут", — заявив військовий.

Що стосується Торецька, то там точаться бої в населених пунктах Південне, Північне, Залізне.

"Все поряд. Нью-Йорк окремо. Вони дорого заплатили за прорив у місто та загрузли у вуличних боях. По Торецькому та Краматорському напрямку (Часів Яр) дуже жорсткі бої, працює авіація, постійні штурми, але якщо є тактичний поступ – зі швидкістю два будинки на тиждень", — наголосив Сазонов.

При цьому він додав, що противник рветься до Покровська та ближнього вигину траси "Покровськ-Костянтинівка". За його словами, саме туди ворог кидає резерви без обмежень.

"Сліпому очевидно, що ключовий напрямок для них зараз не Торецьк і не Часів Яр. Покровськ. Точніше – траса. Втрати в них божевільні, на Прогресі тридцять перша бригада їх просто забивала в землю. Але окупанти одразу підтягували резерви. До вигину траси насправді не так вже й далеко", — заявив Сазонов.

За його словами, ЗСУ можуть зрізати цей виступ ударом з флангів і влаштувати чудовий локальний котел було б кимось.

"Противник вирішив не ганятися за невеликими цілями на кшталт Часового Яру чи Торецька і не брати їх ціною великих втрат. Їхні плани масштабніші. Вийти на трасу "Покровськ – Костянтинівка" та відрізати наше угруповання (умовно Костянтинівське) від Запорізької. І на це не шкодують жодних ресурсів. Покровськ брати немає сенсу, його просто обстрілюватимуть із усього, — заявив військовий.

Він вважає, що окупанти хочуть перерізати цю трасу і відрізати військових ще й від Харківської групи військ і зробити логістику дуже складною.

"Оце буде котел, з якого нам доведеться йти. Залишаючи не Торецьк із Часів Яром, а Костянтинівку та Краматорськ. Заради такого сценарію вони не шкодують жодних сил та резервів. І навіть готові влаштувати рейд на Сумщину обмеженими силами без планів захоплення, але відволікаючи наші резерви", — заявив Сазонов.

При цьому військовий каже, що супротивник дуже поспішає та включає всі резерви.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у війська країни можуть потрапити в котел під Торецьком .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини