Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть відступити з трьох міст, які тримають Донбас: яка умова
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть відступити з трьох міст, які тримають Донбас: яка умова

Військовий наголосив, що Курахівський, Вугледарський та Покровський напрямки варто розглядати як єдиний фронт наступу РФ.

сьогодні, 20:15
Поділіться публікацією:

  Сили оборони України можуть відступити з Курахівського, Вугледарського та Покровського напрямків у разі необхідності збереження військових підрозділів. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

 ЗСУ можуть відступити з трьох міст, які тримають Донбас: яка умова

Бої на Донбасі (фото з відкритих джерел)

Тимочко зазначив, що Курахівський напрямок, хоча й важливий, не є ключовим. Він закликав розглядати його разом з Вугледаром і Покровськом, оскільки цей фронт є місцем, де ворог може спробувати досягти оперативного успіху.

"Це напрямок, на який вони покладаються, намагаючись досягти хоча б часткових результатів. Однак, якщо виникне потреба відступу для збереження підрозділів, військові підуть на такий крок, навіть якщо це буде болісно для суспільства", — підкреслив Тимочко.

Він також додав, що у разі відступу, війська продовжуватимуть боротьбу. За його словами, попри тимчасову окупацію частини територій, Україна контролює значно більшу площу, де формується резерв, налагоджується логістика і здійснюються підготовчі дії для подальшої оборони.

"Ми повинні розуміти, що це війна за виживання країни. Ніхто не хоче втрачати території, але головною метою є збереження життя і можливостей для подальшого захисту", — зазначив Тимочко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ можуть опинитися в оперативному оточенні.  У Донецькій області тривають запеклі бойові дії, і за останні кілька тижнів ситуація на фронті значно змінилася. Найгарячішим напрямком донедавна залишався Покровський, однак наразі загострення спостерігається на інших ділянках, повідомив в ефірі 24 каналу військовий оглядач із Ізраїлю Давид Шарп. За його словами, російські війська не відмовляються від планів захопити Покровськ, і для цього активно стягують резерви до цього напрямку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини