Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть опинитися в оперативному оточенні: де треба негайно вибиратися з пастки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть опинитися в оперативному оточенні: де треба негайно вибиратися з пастки

Поблизу Селидово, Курахового і Вугледару склалася небезпечна ситуація для Сил оборони

сьогодні, 14:20
Поділіться публікацією:

У Донецькій області тривають запеклі бойові дії, і за останні кілька тижнів ситуація на фронті значно змінилася. Найгарячішим напрямком донедавна залишався Покровський, однак наразі загострення спостерігається на інших ділянках, повідомив в ефірі 24 каналу військовий оглядач із Ізраїлю Давид Шарп. За його словами, російські війська не відмовляються від планів захопити Покровськ, і для цього активно стягують резерви до цього напрямку.

ЗСУ можуть опинитися в оперативному оточенні: де треба негайно вибиратися з пастки

Війна в Україні

"За останні тижні в районі Покровська ситуація краща, однак з’явились серйозні загрози на інших напрямках. А саме – південніше – поблизу Селидового, Українська, який був втрачений, Курахового та Вугледару", – сказав Шарп.

Там відбувається просування російської армії, а також ситуація у низці точок має велику небезпеку для українських сил, – є охоплення та напівохоплення. Існує загроза оперативного оточення.

На думку експерта, українське командування змушене приймати рішення щодо стабілізації ситуації, і це може вимагати застосування резервів, що може бути складним завданням. Водночас існує варіант відступу для уникнення оточення.

Військовий оглядач також зазначив, що на лінії фронту сформувалися два виступи — в районі Невельського та Вугледару, які оборонялися тривалий час, але наразі перебувають під загрозою оточення з трьох сторін.

Крім того, запеклі бої тривають у Торецьку та в районі Часового Яру, де ворог намагається обійти укріплення українських військ з півночі та півдня, одночасно форсуючи канал Сіверський Донець — Донбас.

"Ситуація на цих ділянках залишається складною, і не варто очікувати на швидке її поліпшення," — підсумував Давид Шарп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Збройні сили відійдуть від Селідово, Торецька і Вугледара і до цього потрібно бути морально готовими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини