Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть розірвати сухопутний коридор РФ у Крим: ISW вказав на важливий нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть розірвати сухопутний коридор РФ у Крим: ISW вказав на важливий нюанс

Український контрнаступ буде тривалою, нелінійною серією операцій, які, ймовірно, продовжуватимуть відбуватися у фазах різного темпу

19 серпня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Звільнення Мелітополя не є єдиним способом, яким Україна може розірвати російський сухопутний коридор до Криму. Українські військові мають багато варіантів переривання критично важливих російських логістичних шляхів уздовж узбережжя Азовського моря. Як передає портал "Коментарі", про це зазначають експерти американського Інституту вивчення війни (ISW), реагуючи на недавні дані американської розвідки про те, що швидше за все ЗСУ не вдасться під час цього контрнаступу звільнити Мелітополь і перебити сухопутний коридор РФ із Кримом.

ЗСУ можуть розірвати сухопутний коридор РФ у Крим: ISW вказав на важливий нюанс

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Передчасно робити оцінки щодо загального успіху поточних українських контрнаступальних операцій, які відбуваються на кількох напрямках просування до кількох різних очевидних цілей", — зазначають в ISW.

Аналітики зазначають, що український контрнаступ буде тривалою, нелінійною серією операцій, які, ймовірно, продовжуватимуть відбуватися у фазах різного темпу. "Український контрнаступ не є окремим набором запланованих операцій, і поточні контрнаступальні операції, ймовірно, створюють більш сприятливі умови для більших значущих операцій", — йдеться в повідомленні.

В ISW оцінюють українські контрнаступальні операції як такі, що значно погіршують оборону російських сил, і що загальна деградація лінії російської оборони створює можливості для того, щоб будь-який український прорив був потенційно значущим в оперативному плані.

Експерти додають, що 18 серпня українські війська продовжували наступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту і просунулися далі в районі Роботиного на заході Запорізької області. Українські сили також досягли незначних успіхів на південь від Урожайного в районі кордону Донецько-Запорізької області.

"Нещодавнє просування України в районі Роботиного, імовірно, було тактично значущим, і ISW раніше оцінювало, що таке просування відображає значну деградацію російських сил, які захищають цей район", — йдеться в повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить ситуація на фронті та серед союзників України – що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини