Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ може взяти в оточення 20 тисяч російських солдатів - аналітик з Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ може взяти в оточення 20 тисяч російських солдатів - аналітик з Британії

На четвертий день українського контрнаступу впливовий британський аналітик стверджує, що Україна може оточити 20 тисяч росіян.

2 вересня 2022, 11:32 comments1205
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На думку британського аналітика Майкла Кларка контрнаступ українських сил на південному напрямку є важливим елементом у війні проти Росії. Про це пише "Голос Америки" з посиланням на телеканал Sky News.

ЗСУ може взяти в оточення 20 тисяч російських солдатів - аналітик з Британії

ЗСУ може взяти в оточення 20 тисяч російських солдатів. Фото з відкритих джерел

Аналітик вважає, що південь є стратегічним об’єктом. А контратака української армії зможе оточити 20 тисяч солдатів армії РФ. Також експерти говорять про унікальність атаки української армії, тому що операція проходить без підтримки авіаційних сил. Впродовж останніх 100 років, авіація була необхідним пунктом для вдалої контрнаступаючої місії.

Майкл Кларк стверджує, якщо сили ЗСУ зможуть оточити, або створять намагання оточити окупаційні війська на правому березі Дніпра, це ймовірно призведе до того, що російські війська вийдуть з цієї території без боїв.

Попри ефективний контрнаступ українських сил британський дослідник війни говорить і про ймовірність затягнення українських військових дій на півдні, незважаючи навіть на те, що ЗСУ чітко і точно цілиться у вразливі місця російської армії – склади, командні пункти, техніка.

Експерти наголошують, що українцям не варто впадати у відчай через можливий непомітний перебіг контрнаступу, адже такі моменти можуть бути відволікаючими. Інший професор стратегічних досліджень Філіпс О’Браян стверджує, що Україна почала контрнаступ без кількісної переваги у боях, як це зазвичай потрібно для перемоги, тому ЗСУ використовує хитрість у своїх атаках та методах захисту.

Ані США, ані СРСР/Росія майже століття не робили нічого подібного з таким успіхом, – пише аналітик.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про втрати російських війсь під час контрнаступу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини