Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ ліквідували велике військове з'єднання окупантів: подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ ліквідували велике військове з'єднання окупантів: подробиці ISW

Американські експерти підтвердили, що ЗСУ ліквідували велике військове з'єднання окупантів біля Кремінної

15 червня 2023, 08:10 comments3432
Поділіться публікацією:

20-та загальновійськова армія РФ опинилася під прицільним вогнем ЗСУ. Окупанти розміщувалися в районі Кремінної Луганської області, коли ним було завдано удару. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ ліквідували велике військове з'єднання окупантів: подробиці ISW

РСЗВ HIMARS. Фото: із відкритих джерел

Російські джерела зазначають, що ЗСУ атакували в той момент, коли дивізія знаходилася в одному місці і чекала на прибуття командувача 20-ї загальновійськової армії РФ генерал-майора Сухраба Ахмедова.

Вони повідомили, що внаслідок удару HIMARS загинули близько 100 російських військовослужбовців, ще 100 було поранено.

Цей інцидент викликав хвилю обурень у Росії. Зокрема, російські блогери скаржаться, що Ахмедов та йому подібні командири продовжують обіймати свої пости.

Серед інших ключових висновків ISW: українські війська 14 червня продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох напрямках і досягли перемог. 14 червня російські війська завдали ракетних і безпілотних ударів по території України. Українські та російські сили продовжили наземні атаки в районі Бахмута. Українські війська продовжували контрнаступальні дії в районі адмінмежі Донецької та Запорізької областей і, як повідомляється, станом на 14 червня досягли успіхів у цьому районі. Супутникові знімки свідчать про те, що російські вертольоти, які обороняються від українських контрнаступальних операцій на півдні України, ймовірно, перекинуті на аеродром у Бердянську Запорізької області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступальні дії ЗСУ тривають і мають успіх як мінімум на трьох ділянках фронту, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі запевняє, що США зосередяться на тому, щоб Україна могла досягти успіху на полі бою. Допомагають нам і європейці, обіцяючи активізувати постачання зброї. При цьому в Офісі президента України попередили – на досягнення цілей контрнаступу (повернути під контроль Києва всі окуповані території, включаючи Крим) може піти багато місяців. Як оцінюєте ситуацію навколо контрнаступу – у тому числі у медійному та політичному плані? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини