Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ краще збиватимуть не тільки ракети, а й авіацію ворога: Ігнат розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ краще збиватимуть не тільки ракети, а й авіацію ворога: Ігнат розкрив подробиці

Юрій Ігнат заявив, що комплекс Patriot збиватиме авіацію РФ на великих відстанях і віджене її від наших кордонів.

11 березня 2023, 16:45 comments8053
Поділіться публікацією:

Комплекс Patriot, що вже знаходиться на території України, може збивати не лише балістичні ракети, а й російську авіацію на відстані до 150 км. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

ЗСУ краще збиватимуть не тільки ракети, а й авіацію ворога: Ігнат розкрив подробиці

Юрій Ігнат. Фото: іmil in ua

"Patriot — це комплекс далекого радіусу дії, а Україна не має таких далекобійних зенітних систем", — йдеться в заяві.

Ігнат повідомив, що Повітряні сили ЗСУ мають комплекс "Бук-М1", який має дальність дії до 40 кілометрів. С-300 працює на дальності до 70 км, а комплекс Patriot має дальність дії 150 км. Такий самий радіус дії має і SAMP/T, який Україна скоро має отримати від партнерів.

"Це допоможе насамперед збивати не лише балістичні ракети, а й протистояти російській авіації на великих відстанях", — додав Ігнат.

За його словами, РФ використовує авіацію у прифронтових зонах на півночі та півдні України. З неї завдають удари ракетами і авіаційними бомбами, що баражують керованими. Авіація підлітає на дистанцію 30-40, 50-60 кілометрів до кордонів України та скидає такі бомби. Наявність комплексів Patriot чи SAMP/T зможе відігнати ворожі літаки від кордонів України.

Спікер Повітряних сил додав, що йдеться про знищення літаків на тимчасово окупованих територіях України. Ці комплекси планують розмістити так, щоб вони прикривали критичну інфраструктуру України та позиції ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у британській розвідці розповіли, хто сьогодні контролює Бахмут та де проходить лінія фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини