Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ готуються розмінувати Чорне море: стало відомо, хто допоможе Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готуються розмінувати Чорне море: стало відомо, хто допоможе Україні

У ВМС заявляють, що Україна разом із країнами НАТО готується розмінувати Чорне море

18 вересня 2023, 17:15 comments2023
Поділіться публікацією:

Україна продовжує зміцнювати співпрацю з країнами-членами НАТО з питань розмінування акваторії Чорного моря. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Facebook-сторінка Військово-морських сил ЗСУ.

ЗСУ готуються розмінувати Чорне море: стало відомо, хто допоможе Україні

Чорне море. Фото з відкритих джерел

Як зазначили у ВМС, міжнародне співробітництво з розмінування української акваторії постійно посилюється.

Минулого року Штаб тактичної групи протимінних дій проходив курс планування протимінних операцій, що допомогло підготувати особовий склад для злагодженої співпраці.

У ВМС розповіли, що все це проводилося відповідно до стандартів НАТО, які українські Сили оборони прагнуть опанувати в повному обсязі та наголосили, що саме єдині принципи стануть запорукою успішного виконання спільних завдань, а також повністю забезпечать безпеку України від Росії у майбутньому.

"Тому, крім теоретичної частини, важливим етапом передувало вивчення військовослужбовцями англійської мови на достатньому рівні для розуміння технічної документації та можливості вільного спілкування з міжнародними партнерами. Вже в 2023 році у наших моряків була можливість продемонструвати засвоєні знання на практиці", — йдеться в повідомленні.

Разом із постійною чинною протимінною групою НАТО Standing NATO Mine Countermeasures Group була спланована навчальна операція з розмінування умовного кризового району біля північно-східного узбережжя Шотландії. Штаб керував протимінними силами, які виконували завдання.

Наразі українські моряки продовжують навчання за кордоном і активно готуються до того часу, коли зрештою загроза російського окупаційного флоту буде знешкоджена, і українську акваторію можна буде розмінувати.

"А на той час важливо досягти повної взаємосумісності з нашими західними партнерами відповідно до стандартів НАТО", — зазначили у ВМС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якою є ймовірність реформування Ради безпеки ООН – до чого це призведе.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини