Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ готуються до наступного кроку в Курській області: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готуються до наступного кроку в Курській області: ЗМІ дізналися деталі

ЗСУ прагнуть випередити супротивника в оперативному розгортанні сил

22 серпня 2024, 12:25
Поділіться публікацією:

Українські військові в Курській області підірвали всі три мости через річку Сейм, ізолювавши в результаті близько 300 миль території і відрізавши російські підрозділи, що знаходяться там, від основних сил. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

ЗСУ готуються до наступного кроку в Курській області: ЗМІ дізналися деталі

Операція у Курській області. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, з 16 по 21 серпня ЗСУ знищили три мости – у Глушково, Званному та Карижі. Росіяни спробували налагодити тимчасові понтонні переправи, проте ЗСУ не дали їм цього зробити — українські безпілотники перехопили деякі з мостів, коли вони ще перебували в дорозі, а ракети M30/31 обстріляли один із понтонів "сотнями гранат-бомб", пише Forbes.

В результаті за шість днів річкової кампанії величезну ділянку Курської області — і всі російські війська, що знаходяться там, — фактично відрізано від сухопутних поставок та підкріплень.

"Те, що українці так рішуче налаштовані ізолювати Курську область ліворуч від Сейму, є сильним сигналом до того, що їх наступним кроком може стати наземна атака через Сейм у той регіон, який вони щойно ізолювали", — пише Forbes.

За даними українського Центру оборонних стратегій, ЗСУ прагнуть "випередити супротивника в оперативному розгортанні сил на цьому напрямку", і ключовим моментом є знищення мостів. Росіяни більше не можуть легко дістатися цієї частини Курської області, на відміну від українців, які можуть потрапити до цього району, перетинаючи кордон.

І росіяни також не можуть поповнити запаси та зміцнити свої війська між Сеймом та кордоном за допомогою поставок повітрям — українці зробили небо над Курською областю вкрай "несприятливим" для російських вертольотів, збивши кілька з них з моменту початку вторгнення 6 серпня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Курська операція виявиться марною: чому тепер все залежить від позиції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини