Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ досягли великих успіхів на півдні: у США розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ досягли великих успіхів на півдні: у США розкрили подробиці

ЗСУ звільнили Урожайне, а також досягли великих успіхів у районі Роботино у західній частині Запорізької області

17 серпня 2023, 08:17 comments5511
Поділіться публікацією:

16 серпня українські війська продовжили контрнаступальні дії як мінімум на трьох ділянках фронту та просунулися у західній частині Запорізької області та на кордоні Донецько-Запорізької області, у тому числі звільнили село Урожайне. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни.

ЗСУ досягли великих успіхів на півдні: у США розкрили подробиці

ЗСУ. Фото: Міноборони у Facebook

Аналітики відзначають, що українські війська продовжували наступальні дії на бахмутському, бердянському (район кордону Запорізько-Донецької області) та мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках.

"Українські повідомлення про звільнення Урожайного узгоджуються з попередніми заявами українських офіційних осіб про звільнення інших населених пунктів в цьому районі і недавніми повідомленнями російських військ про те, що російські частини в цьому районі відводяться", — йдеться у звіті.

Крім того, аналітики зазначають, що українські сили просувалися на північний схід від н. п. Роботине (10 км на південь від Орєхова) у західній частині Запорізької області та, "ймовірно, досягли великих успіхів у прилеглих районах, враховуючи безперервну активність українських сил у лісових масивах на північний схід від населеного пункту".

Як пише ISW, це підтверджують і російські воїнкори, які стверджують, що невеликі групи української піхоти за підтримки бронетехніки продовжували наступ північніше і північніше Схід Роботино, а також у напрямку Вербового. Російські воїнкори стверджували, що за північну частину Роботино наразі ведуться бої і що українська техніка може вільно пересуватися в цьому районі через розмінування українськими силами мінних полів. Також, за їхніми твердженнями, нещодавні успіхи української сторони дозволяють українським силам чинити постійний тиск на російські сили в районах, де більше немає мін.

Також аналітики спростовують повідомлення російських джерел про те, що ЗСУ задіяли у Запорізькій області свої "основні резерви" для проведення контрнаступних операцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить ситуація на фронті та серед союзників України – що може змінитися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини