Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ близькі до створення «котла» навколо Ізюму: у США розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ близькі до створення «котла» навколо Ізюму: у США розкрили подробиці

ЗСУ відвоювали 2,5 тисячі квадратних кілометрів Харківщини

10 вересня 2022, 09:38 comments1668
Поділіться публікацією:

Українська армія відвоювала майже 2500 квадратних кілометрів на Харківщині під час контрнаступу. Як повідомляє портал "Коментарі", такі дані оприлюднили в американському Інституті дослідження війни (ISW).

ЗСУ близькі до створення «котла» навколо Ізюму: у США розкрили подробиці

Російський танк. Фото: з відкритих джерел

Як пише ISW, українські сили, ймовірно, зачищають осередки дезорганізованих російських військ, які опинилися в зоні швидкого наступу українських військ на Куп'янськ, Ізюм та річку Оскол.

Українські сили можуть зруйнувати російські позиції навколо Ізюма, якщо вони переріжуть російські наземні лінії зв'язку на північ та південь від Ізюму. 9 вересня українські війська продовжували наступ на Куп'янськ та Ізюм та вживають заходів щодо ізоляції російського ізюмського угруповання військ. Якщо українцям вдасться відрізати російські наземні лінії зв'язку, вони матимуть можливість створити котел навколо Ізюму та обрушити більшу частину російських позицій на північному сході України.

Кремль перекидає ресурси на лінію Харків-Ізюм, намагаючись зупинити український контрнаступ, водночас відмовляється публічно говорити про успіхи України в Харківській області. Контрнаступ, ймовірно, спонукав президента Росії Володимира Путіна скликати 9 вересня зустріч із вищими російськими силовиками та політичними діячами. Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не коментуватиме "ситуацію навколо Балаклії та інші події в зоні "спецоперації".

Контрнаступ у Херсонській області триває одночасно з операціями на лінії Харків-Ізюм. Українські сили продовжують щодня атакувати російські понтонні та поромні переправи на півдні, проте зберігають сувору оперативну тишу, що може виглядати так, ніби українські сили не просуваються.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російських військових зносить як цунамі: Арестович розповів про ситуацію на Харківському напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини