Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зруйнований Маріуполь треба буде відновлювати роками: скільки потрібно коштів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зруйнований Маріуполь треба буде відновлювати роками: скільки потрібно коштів

Експерти попередньо оцінили, скільки треба ресурсів, щоб відбудувати Маріуполь

7 липня 2022, 10:55
Поділіться публікацією:

За попередніми підрахунками міської ради Маріуполя треба відбудовувати місто близько семи років, можливо й довше — до 10 років. Після місяців бомбардувань російською армією міста Марії над Азовом знищено житловий фонд, комунікації, промислову зону. Експерти підрахували орієнтовну суму, з огляду на фото та відео міста — це більше 14 млрд доларів США. Після деокупації можна буде оцінити точніше збитки.

Зруйнований Маріуполь треба буде відновлювати роками: скільки потрібно коштів

Фото Телеграм Маріупольська міськрада

За інформацією міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, 1356 багатоповерхових будинків мають пошкодження різного ступень, зруйновано 40% приватних будинків. Більшість зі зруйнованих будинків в місті неможливо відновити. Наразі інвестувати в відбудову Маріуполя погодився Європейський інвестиційний банк та український бізнес. Можливо пізніше інші країни захочуть зробити інвестиції в відновлення міста.

Вадим Бойченко наголосив, що має надію на те, що в Плані відродження буде вписано й відновлення міста та промисловості в ньому. Наразі триває робота з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, міжнародними компаніями, що оцінюють збитки та створюють плани відбудови міст. До робіт з планування відновлення Маріуполя залучено міста-партнери Гданськ, Варшава, Дрезден та Роттердам.

Як писав портал, експерти дослідили матеріали та свідчення й розповіли подробиці бомбардування Драматичного театру в Маріуполі. Amnesty International опитала 52 уцілілих внаслідок атаки на театр й 28 очевидців, що були в будівлі чи біля неї під час бомбардування. Джоан Марінер, очільниця розслідувань міжнародної амністії, говорить, що до уваги взяли також супутникові знімки, відео з соцмереж, архітектурні плани.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mariupolrada
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини