Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зросла кількість українців, готових поступитися територією РФ: що відомо про нове опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Зросла кількість українців, готових поступитися територією РФ: що відомо про нове опитування

Віддати РФ частину територій країни готові 19% українців

14 грудня 2023, 20:59
Поділіться публікацією:

В  нашій країні 74%  мешканців мають думку, що   не має  бути жодних  уступок українських територій РФ, проте разом з тим , зросло  число тих, хто висловлює  готовність іти на такі "компроміси", щоб настав  мир.

Зросла кількість українців, готових поступитися територією РФ: що відомо про нове опитування

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

Такими є результати   нового   опитування, яке провели фахівці  Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) цього місяця.

Соціологи інституту   стверджують, що за період з травня 2022 року до травня 2023 року становище  було відносно стабільним:  майже  8-10%  учасників опитування  були готові на уступки  територій,  проте в абсолютній  більшості — 82-87% — стабільно виступили проти жодних поступок. 

Проте в грудні 19%  респондентів  погоджуються  з твердженням, що, аби  якнайшвидше  досягти  миру і зберегти  незалежність, Україна може відмовитись  від деяких  власних територій. При цьому,  74%  українців все ще  мають впевненість  в тому, що  Україна не  повинна  відмовлятись  від своєї  території, навіть  тоді, коли  війна  йтиме довше і  виникне  нова загроза  незалежності країни.   Приблизно 7%  українців  не змогли дати відповідь  на це питання.

Фахівці  КМІС  інформують, що  вже  в кінці травня  цього  року простежувався    невеликий   ріст частки тих, хто готовий до поступок  територій   РФ.  Статистика  змінилась з 10% у травні до 14% у жовтні і до 19% у грудні. Так само  зменшилась  кількість тих, хто  не допускає  територіальних поступок — з 84% у травні до 74% у грудні.

"Хоча станом на зараз усе одно виразна більшість українців вважають, що Україна не має відмовлятися від жодних своїх територій", —  говорять київські соціологи.

Як свідчить  опитування,  коли в період  між травнем і жовтнем  цього року  ріст  кількості тих, хто був готовий до  уступок територій, був коштом Півдня і Сходу, то  подальший  ріст з  жовтня по  грудень — ставсь за рахунок Заходу і Центру України.  

Соціологи стверджують, що навіть з кількості жителів Півдня і Сходу, які територіально  ближче  до зони бойових дій, 67% виступає  проти жодних поступок українських   територій. Водночас  погоджуються з  такими  поступками  22% тих, хто  мешкає на Півдні і 25% тих, хто  живе на Сході. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи готові українці далі воювати, якщо Захід зменшить допомогу

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://kiis.com.ua/ukr/

Новини