Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готові українці далі воювати, якщо Захід зменшить допомогу: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові українці далі воювати, якщо Захід зменшить допомогу: опитування

Більшість українців не підтримують припинення бойових дій

13 грудня 2023, 18:53
Поділіться публікацією:

58% українців висловилися за продовження війни, навіть якщо Захід істотно скоротить підтримку України. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, передає портал "Коментарі".

Чи готові українці далі воювати, якщо Захід зменшить допомогу: опитування

Більшість українців готові надалі протистояти РФ. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування, 58% українських громадян підтримують продовження бойових дій у випадку, якщо західні партнери суттєво скоротять допомогу Україні та виникне загроза втрати нових територій.

Натомість 32% українців висловилися за припинення бойових дій у випадку істотного скорочення допомоги з боку Заходу, якщо західні союзники нададуть серйозні гарантії безпеки, однак перспектива звільнення окупованих територій буде відкладена на невизначений термін.   

Як показали результати соцдослідження КМІСу, у південних та східних областях України, які ближче до фронту, понад 40% жителів висловились за припинення бойових дій без повернення захоплених територій, якщо Захід надасть гарантії безпеки. На сході прихильників припинення війни — 42%, на півдні — 40%, у центрі – 26%, на заході – 28%.

У центрі України прихильників продовження бойових дій за умов скорочення західної допомоги — 65%, на заході країни — 64%, на півдні — 46%, а на сході — 47%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фінансування ЄС закупівель та постачання військової техніки в Україну підтримують 60% європейців. Економічні санкції щодо російського уряду, компаній та приватних осіб підтримує 72% опитаних. Майже дев'ять із десяти (89%) згодні з наданням гуманітарної підтримки людям, які постраждали від війни. 84% погоджуються з тим, щоб приймати в ЄС людей, які рятуються від війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини