Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Зрівнюють із землею": чи дійсно почалася підготовка відходу ЗСУ із Часового Яру
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зрівнюють із землею": чи дійсно почалася підготовка відходу ЗСУ із Часового Яру

У Часовому Яру росіяни зазнають великих втрат, хоча й не припиняють наступ на цьому напрямку

4 липня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

 Ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман заявив, що російські війська перекинули до Часового Яру значну кількість живої сили та техніки, використовуючи авіацію та інтенсивні обстріли для руйнування міста. Це ускладнює оборону для українських військових.

"Зрівнюють із землею": чи дійсно почалася підготовка відходу ЗСУ із Часового Яру

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел)

"Тримати оборону в зруйнованому місті ще гірше, ніж десь в полі. Ще місяць тому у ГУР припускали, що цілком можливо, що нам доведеться відходити з цієї позиції. Тому що сили та засоби, які росіяни там використовують, значно переважають наші можливості", — зазначив Гетьман.

Він також підкреслив, що росіяни зазнають значних втрат у Часовому Яру, але українські сили повинні враховувати інтенсивність російських атак і обмеженість своїх резервів. Гетьман висловив побоювання, що українські війська можуть змушені відступити з Часового Яру через потужність російських атак та нестачу резервів, якщо інтенсивність бойових дій залишатиметься на нинішньому рівні.

"Зрозуміло, що відходити від міста не хотілося б, це панівна висота. Місто важко штурмувати, але є межа можливостей. Припускаємо, що можливо нам доведеться відійти з Часового Яру, враховуючи потужність російських атак, м'ясні штурми, кількість КАБів, ФАБів, снарядів. Якщо й далі буде продовжуватися така інтенсивність бойових дій, то туди треба підводити резерви, а резервів не вистачає", — додав він .

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українські військові відійшли з одного із мікрорайонів у Часовому Яру Українські воїни змушені були відійти з мікрорайону Канал у місті Часів Яр, Донецька область, оскільки він був повністю зруйнований. Рішення про відхід було ухвалено для того, щоб зберегти особовий склад українського війська, повідомив аналітик і співзасновник проєкту DeepState Руслан Микула. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини