Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові відійшли з одного із мікрорайонів у Часовому Яру: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові відійшли з одного із мікрорайонів у Часовому Яру: що сталося

На штабних мапах зайнятий ворогом мікрорайон Часового Яру називається Новий, поділився Руслан Микула

3 липня 2024, 19:10
Поділіться публікацією:

 Українські воїни змушені були відійти з мікрорайону Канал у місті Часів Яр, Донецька область, оскільки він був повністю зруйнований.

Українські військові відійшли з одного із мікрорайонів у Часовому Яру: що сталося

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел)

Рішення про відхід було ухвалено для того, щоб зберегти особовий склад українського війська, повідомив аналітик і співзасновник проєкту DeepState Руслан Микула в ефірі каналу "Еспресо".

"Ворог вчора (2 липня, — Ред.) зайняв мікрорайон Канал. На штабних мапах він зветься Новий. На жаль, довелося відступити, оскільки мікрорайон повністю зруйнований. Утримання позицій у цьому мікрорайоні ускладнюється ще й тим, що через Канал логістика відбувається у кількох точках," — зазначив він.

Микула додав, що ці точки переправи постійно знаходяться під вогнем супротивника.

"Через утримання Каналу українське військо могло б зазнати невиправданих дуже великих втрат. Тому було прийнято рішення відійти, і це рішення справді стосується збереження особового складу," — підкреслив аналітик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що західні експерти зробили несподіваний прогноз із приводу долі Часового ЯруРосійські війська почали атакувати Часів Яр у Донецькій області ще на початку квітня, маючи на меті захопити або зруйнувати місто та скоротити основні лінії постачання українських військових. Окупанти сподівалися, що захоплення міста не вимагатиме значних зусиль та часу, але Сили оборони України продовжують витісняти ворога все далі від Часового Яру.

Видання підкреслює, що захоплення майже покинутого міста, де раніше проживало 12 тисяч осіб, не мало бути складним завданням для чисельно переважаючої та краще озброєної російської армії. Однак, через 10 тижнів після початку наступу російська атака зупинилася, а контратаки ЗСУ на південь від міста витіснили окупаційні війська з Кліщіївки.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини