Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні експерти зробили несподіваний прогноз із приводу долі Часового Яру
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні експерти зробили несподіваний прогноз із приводу долі Часового Яру

Західні експерти уже не виключають, що окупанти не зможуть захопити Часів Яр і місто залишиться під контролем України, пише Forbes

21 червня 2024, 15:01
Поділіться публікацією:

Російські війська почали атакувати Часів Яр у Донецькій області ще на початку квітня, маючи на меті захопити або зруйнувати місто та скоротити основні лінії постачання українських військових. Окупанти сподівалися, що захоплення міста не вимагатиме значних зусиль та часу, але Сили оборони України продовжують витісняти ворога все далі від Часового Яру, підкреслює Forbes.

Західні експерти зробили несподіваний прогноз із приводу долі Часового Яру

Часів Яр

Видання підкреслює, що захоплення майже покинутого міста, де раніше проживало 12 тисяч осіб, не мало бути складним завданням для чисельно переважаючої та краще озброєної російської армії. Однак, через 10 тижнів після початку наступу російська атака зупинилася, а контратаки ЗСУ на південь від міста витіснили окупаційні війська з Кліщіївки.

За інформацією Forbes, місто обороняють декілька українських бригад. Ефективність їхніх дій розвіяла очікування росіян щодо швидкого захоплення Часового Яру, і аналітична група Frontelligence Insight передбачає, що місто врешті-решт залишиться під контролем України.

У матеріалі також підкреслюється, що на момент початку активних бойових дій українським бригадам критично не вистачало боєприпасів через затримки у постачанні з США. Через ці проблеми на початку наступу росіяни мали певний успіх, просунувшись на кілька кілометрів на північ і південь від Часового Яру та зайнявши Кліщіївку і Іванівське. Проте, російські війська допустили стратегічну помилку.

Як відзначає Forbes, замість того, щоб зміцнити свої позиції на сході, окупанти 10 травня почали наступ на півночі України, де зазнали невдачі, потрапивши у пастку. Попри це, бої в Часовому Яру та навколо нього тривали. Українці мали природну перевагу — можливість окопатися на височині Часового Яру, додали журналісти.

За даними видання, навіть якщо російським військам вдасться перегрупуватися, захоплення Часового Яру після таких масштабних втрат буде лише "Пірровою перемогою" — тобто перемогою, рівносильною поразці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти взагалі не припиняють штурмів у Часовому Ярі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини