Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зрада на саміті миру: журналісти дізналися, чого не буде у фінальному комюніке
commentss НОВИНИ Всі новини

Зрада на саміті миру: журналісти дізналися, чого не буде у фінальному комюніке

Учасники саміту не будуть закликати до негайного виведення російських військ та відновлення територіальної цілісності України, повідомляє швейцарський телеканал NHK

11 червня 2024, 12:36 comments2572
Поділіться публікацією:

Швейцарський телеканал NHK з посиланням на текст фінального комюніке Глобального саміту миру, який є у розпорядженні редакції, повідомляє про те, що учасники не закликатимуть до негайного виведення російських військ із території України.

Зрада на саміті миру: журналісти дізналися, чого не буде у фінальному комюніке

Саміт миру

Журналісти підкреслюють, що такий варіант заяви пов'язаний із позицією деяких учасників із Азії та країн Близького Сходу.

За інформацією телеканалу, в комюніке згадають лише три із десяти пунктів "формули миру" президента Володимира Зеленського. Зокрема, мова буде йти про безпеку атомних електростанцій, про продовольчу безпеку, а також про звільнення усіх полонених та повернення українських дітей із території РФ додому.

Тобто, підкреслюють журналісти, у підсумковій заяві жодним чином не будуть згадані ні виведення російських військ, ні відновлення територіальної цілісності України.

Більше того, додають швейцарські журналісти, в проекті фінального рішення учасників саміту відзначається, що всі сторони повинні взяти участь у досягненні миру. Окрім того, там підкреслюється важливість участі РФ в дискусіях щодо цього.

За даними дипломатичних джерел телеканалу, решта пунктів із запропонованої Києвом "формули миру", були навмисно виключені з проекту. Вказується, що їх не врахували, оскільки вони не відповідали позиції окремих країн, які зацікавлені у подальшій співпраці із Росією.

Втім, як підкреслюють журналісти, фінальне комюніке учасників саміту ще може зазнати змін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що значущість Глобального саміту миру капітально знизилася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини