Головна Новини Суспільство Війна з Росією Значущість саміту в Швейцарії капітально знизилась: що на це вказує
commentss НОВИНИ Всі новини

Значущість саміту в Швейцарії капітально знизилась: що на це вказує

Саміт в Швейцарії скоротили, що може свідчити про втрату його значущості, відзначив політтехнолог Олексій Голобуцький

10 червня 2024, 14:34 comments2170
Поділіться публікацією:

Програма швейцарського саміту скорочена з двох днів до одного: про це повідомили організатори саміту щодо України у швейцарському Бюрґенштоку.

Значущість саміту в Швейцарії капітально знизилась: що на це вказує

Саміт миру

Відомо, що гості саміту прибудуть ближче до вечора 15 червня. Першим офіційним заходом буде спільний вихід до преси президента Швейцарії Віоли Амхерд та Володимира Зеленського. Вихід заплановано на 14.30. Відкриття саміту відбудеться о 17:30.

"Тобто, значущість зустрічі дійсно капітально знизилась з моменту, коли її тільки почали планувати. А якщо серйозних результатів ніхто не планує — то і затримуватись зайвий час нікому немає сенсу. Тим більше, в усіх свої внутрішньополітичні події в цей період",
- підкреслив політтехнолог Олексій Голобуцький.

Водночас, за його словами, це підтверджує, що серйозні рішення щодо України дійсно перенесено як мінімум на осінь, на умовний саміт в Саудівській Аравії.

"Але не факт, що і там не обмежаться тільки попереднім обговоренням, а остаточні рішення перенесуть "на після виборів в США",
— додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Швейцарії 15-16 червня має відбутися Глобальний саміт миру. Станом на зараз участь у ньому підтвердили 90 країн та організацій. При цьому, офіційно підтверджено, що мета саміту полягає саме у визначенні "дорожньої карти" руху до мирного процесу. При цьому прикладне обговорення матимуть пункти, що мають широку міжнародну увагу, тобто мова йде про безпеку та гуманітарні питання.

Україна очікує результату за трьома напрямками/пунктами. Перше — це вільне судноплавство, тобто продовольча безпека. Друге — ядерна й енергетична безпека. Третє — обмін полоненими і повернення незаконно депортованих дітей.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 червня 2024, 13:45

Саміт без формули злого Клоуна з самим Петрушкою на руці Єрмака і злою відьмою Урсулою фондерляйн. Такі досягнення в юдейців завжди. Божий нарід тільки Біду притягує на тих, хто отримає нещастя бути поруч з ними. Смертельна суперечка на те яка з країн виживе, кінчається зникненням гнилого.


Новини