Головна Новини Суспільство Війна з Росією Знищено базу, куди звозили снаряди з КНДР: подробиці Defense Express
commentss НОВИНИ Всі новини

Знищено базу, куди звозили снаряди з КНДР: подробиці Defense Express

У Краснодарському краї цієї ночі було дуже спекотно

сьогодні, 11:17
Поділіться публікацією:

Під Тихорецьком Краснодарського краю РФ було атаковано 719 баз артилерійських боєприпасів. Туди росіяни будували північнокорейські снаряди. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Defense Express.

Знищено базу, куди звозили снаряди з КНДР: подробиці Defense Express

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

У зведенні йдеться, що 719 база у селищі Кам'яне – це невелика база зберігання боєприпасів із загальною площею близько тисячі квадратних кілометрів. Там зберігалися не лише снаряди, а й артилерійські системи.

Відстань від лінії фронту до російської бази становить близько 300 км.

Defense Express зазначає, що ця база відіграє величезну роль для південного та східного угруповань ворога. Актуальні супутникові знімки показують збільшення сховищ для боєприпасів на тій же площі між 2022 та 2024 роком. Це свідчить про те, що там могла бути більша за норму концентрація боєприпасів.

Крім того, автори матеріалу повідомляють, що на 719 базу росіяни звозили боєприпаси, надані Північною Кореєю.

У січні 2024 року OSINT-аналітики Frontelligence Insight досліджували маршрути перевезення снарядів із КНДР. База в Тихорецькому районі разом із складом поряд із селищем Єгорлицьке в Ростовській області та Моздоком у Північній Осетії були місцем їх зберігання.

При цьому керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що на складі в Тихорецькому районі РФ окупанти накопичували північнокорейські KN23, а також артилерійські та боєприпаси до "Смерчу".

Читайте також на порталі "Коментарі" — безпілотники атакували селище Тихорецький район Краснодарського краю. Місцеві жителі повідомляють у соцмережах, що удар припав по складу з боєприпасами.

Зазначається, що фактично атаку дронів підтвердив глава регіону. За його словами, двох безпілотників придушено силами ППО і РЕБ, але "через падіння уламків одного з них виникла пожежа, яка перейшла на вибухонебезпечні предмети, почалася детонація". Також губернатор повідомив, що проводиться тимчасова евакуація мешканців селища до найближчих населених пунктів. У Тихорецьку розгорнуть пункт тимчасового розміщення. За попередніми даними, постраждалих серед мешканців району немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини