Головна Новини Суспільство Війна з Росією Знищення С-400: чим обернеться для росіян втрата передового ЗРК у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Знищення С-400: чим обернеться для росіян втрата передового ЗРК у Криму

Такі комплекси як С-300 та С-400 не є новими, вони – це модернізація радянського С-300, і не бачать малогабаритні об'єкти

25 серпня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

У мережі активно обговорюється знищення російської зенітно-ракетної системи С-400 "Тріумф" у Криму, яку вважають "візитною карткою" росіян. Чим обернеться для росіян втрата передового ЗРК? Про що взагалі свідчить ситуація? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Знищення С-400: чим обернеться для росіян втрата передового ЗРК у Криму

Знищення С-400 "Тріумф". Фото з відкритих джерел

Третина вироблених у РФ за 30 років ЗРК Тор-М2 та ЗРПК "Панцир-С1" була знищена за півтора роки війни в Україні

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що якщо ЗСУ вдалося вразити такий важливий комплекс ППО окупантів у Криму, це може свідчити про те, що російське командування вважало, що С-400 на півострові в безпеці і йому не потрібне прикриття критично дефіцитними комплексами. Тор-М2 та ЗРПК "Панцир-С1", яких за останні півтора роки у агресора стало значно менше.

Експерт зазначив, що його цікавить, чим саме було знищено С-400, оскільки офіційно засіб поразки не називався.

"Якщо дійсно по С-400 прилетіла Storm Shadow або Scalp EG, то це розкриває черговий фарс росіян. Але поки я не бачив офіційних коментарів, чим довбали С-400", — висловився Олександр Коваленко.

Навіть знищення одного такого комплексу є добрим результатом

Військовий експерт Петро Черник в ефірі "24 каналу" заявив, що знищення російського С-400 "Тріумф" збільшує можливості для ракетних ударів по цілях у Криму. Такі удари на сьогоднішній день є головним засобом протистояння з російськими загарбниками у Криму.

"Їх знищення у найбільшій кількості сприятиме тому, щоб потенційно масовані ракетні удари досягали своїх цілей", — заявив Петро Черник.

Ще один важливий момент, уточнив експерт, полягає в тому, що знищити таку сучасну зброю дуже престижно, з огляду на те, що Москва активно торгує нібито передовим озброєнням на світовому ринку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — три фронти України: перемоги, поразки та очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини