Головна Новини Суспільство Війна з Росією Знайомий сценарій: росіяни можуть оточити українське місто на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайомий сценарій: росіяни можуть оточити українське місто на Донбасі

Росіяни не зважають на свої втрати і, користуючись нестачею людських ресурсів у Силах оборони України, просуваються на кількох напрямках.

сьогодні, 16:59
Поділіться публікацією:

 Російські війська можуть спробувати частково оточити Селидове, щоб примусити українських військових відступити. Таку думку висловив військовий оглядач Девід Акс у своїй статті для видання Forbes.

Знайомий сценарій: росіяни можуть оточити українське місто на Донбасі

Бої за Селидове (фото з відкритих джерел)

Аналітик зауважив, що в суботу окупаційні сили змогли прорватися на південь від Селидового та просунутися вздовж покинутої залізничної гілки до околиць села Вишневе.

На думку Акса, типовий для російських військ підхід полягає у частковому оточенні укріпленого населеного пункту, щоб змусити захисників відступити. Так нещодавно відбулося в районі Вугледара.

"Присутність російських військових на околицях Вишневого може свідчити про те, що українські сили в Селидовому... ймовірно, розробляють план відступу," — пояснює аналітик.

Він додає, що Покровськ залишається важливою ціллю для російської армії, оскільки є південним опорним пунктом "укріпленого поясу" міст, що тягнеться на південь від Слов'янська.

"Однак, захопити Покровськ буде набагато складніше, ніж Селидове", — підсумовує оглядач.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про насильство в СелидовомуВ українському місті Селидове, що на Донеччині, російські окупаційні війська вдаються до масових вбивств мирного населення. Про це повідомив офіцер Збройних Сил України з позивним "Алекс".

За його словами, після патрулювання територій міста з допомогою дронів було виявлено численні тіла у цивільному одязі, розкидані по приватному сектору. Зазначимо, що ці райони не були зруйновані в боях, що свідчить про те, що людей убили після того, як місто опинилося під контролем окупантів.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини