Головна Новини Суспільство Війна з Росією Знаменитий український музикант вступив до лав ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Знаменитий український музикант вступив до лав ЗСУ

Сергій Жадан приєднався до Збройних Сил України

6 червня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

Відомий український письменник та активний громадський діяч Сергій Жадан оголосив про свій вступ до лав 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія". Його приклад наслідував і Євген Турчинов, учасник музичного гурту "Жадан і собаки", який також приєднався до навчання у тій же бригаді.

Знаменитий український музикант вступив до лав ЗСУ

Знаменитий український музикант вступив до лав ЗСУ

"Вступив до лав 13 бригади НГУ "Хартія". Проходжу військову підготовку. Служу українському народу", — написав Жадан.

Сергій Жадан, який народився 23 серпня 1974 року в Старобільську, Луганської області, давно зарекомендував себе не лише як талановитий літератор, а й як людина, яка незмінно стоїть на варті інтересів України. Учасник харківського Євромайдану, засновник благодійного фонду, він бере активну участь у житті країни, забезпечуючи підтримку освітніх та культурних ініціатив.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Жадан не залишався осторонь: він активізував свої зусилля щодо збору коштів для армії, організовував благодійні концерти, спрямовані на підтримку Збройних Сил України. У своєму Facebook Сергій написав, що ухвалив рішення служити українському народу, проходячи військову підготовку.

Інтерес Жадана до мобілізації став відомий ще в березні поточного року, проте тоді він не підтвердив ці дані, вважаючи за краще утриматися від коментарів.

Нагадаємо, що знаменитий блогер та автор популярного каналу Geek Journal Олексій Шкробінець, відомий також як Тайлер Андерсон, ухвалив рішення мобілізуватися до Збройних сил України. Цю новину він оголосив на своєму каналі, наголосивши на своєму розумінні важливості особистого внеску в обороноздатність країни.

Раніше "Коментарі" писали, що батьки, які мають троє або більше неповнолітніх дітей та мають право на відстрочку від мобілізації, можуть втратити її. Це пов'язано із змінами нового закону про мобілізацію в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на заяву Мін'юсту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини