Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ: Зеленський пом'якшив позицію щодо переговорів з РФ після підштовхувань США
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Зеленський пом'якшив позицію щодо переговорів з РФ після підштовхувань США

Пом'якшення позиції України могло статися після кількох днів переговорів між Києвом та Вашингтоном

9 листопада 2022, 10:35 comments1968
Поділіться публікацією:

Підштовхування Білого дому призвели до пом'якшення позиції президента України Володимира Зеленського про те, що мирні переговори з Росією не можуть розпочатися, доки її очолює Володимир Путін. Як передає видання "Коментарі", про це повідомило видання "Politico", з посиланням на два джерела, знайомі із ситуацією.

ЗМІ: Зеленський пом'якшив позицію щодо переговорів з РФ після підштовхувань США

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Видання звертає увагу на те, що в понеділок глава української держави у своїй заяві про можливість переговорів з Росією вже не був такий радикальний у висловленні, що про переговори не може бути й мови, доки президент Росії має Володимир Путін.

Водночас Володимир Зеленський згадав про відновлення територіальної цілісності України, покарання за військові злочини та репарації.

За словами одного з джерел, позиція офіційного Києва могла змінитись після кількох днів переговорів між Україною та США, зокрема після особистого візиту до столиці України радника з нацбезпеки Байдена Джейка Саллівана. При цьому на Київ ніхто не тиснув і не ставив умову про те, що потрібно обов'язково відновлювати переговори, але натяки на зниження публічно-риторики про неможливість переговорів за Путіна все ж таки були.

"Це не означає, що їм (Ред. – Україні та Росії) потрібно сісти за стіл переговорів зараз. Ми навіть не думаємо, що зараз слушний час, виходячи з того, що робить Росія. Але вони мають показати готовність вирішити конфлікт, бо ніхто не хоче, щоб цей конфлікт закінчився більше, ніж Україна", — зазначив чиновник на умовах анонімності.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Росії готові до переговорів з Україною без попередніх умов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини