Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ розкрили невтішні дані: скільки українських пілотів готові до польотів на F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ розкрили невтішні дані: скільки українських пілотів готові до польотів на F-16

За інформацією Telegraph, лише шість українських пілотів навчилися літати на F-16

29 липня 2024, 09:24 comments2791
Поділіться публікацією:

Лише шість українських пілотів закінчили навчання літати на винищувачах F-16, які мають бути доставлені Україні в серпні. Загалом цього року Україна отримає лише одну ескадрилью F-16, приблизно 20 винищувачів, а це набагато менше, ніж вона розраховувала. Як передає портал "Коментарі", про це пише Telegraph.

ЗМІ розкрили невтішні дані: скільки українських пілотів готові до польотів на F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, Telegram-канал Fighterbomber, який спеціалізується на авіації, заявив, що з шістьма пілотами Україна зможе задіяти лише 2 винищувачі одночасно, тому що "пілот не може працювати цілодобово".

"Два пілоти — це максимум 10 бойових вильотів на день загалом. Для всієї України 10 вильотів F-16 — це ніщо", — констатували у Fighterbomber.

Автори матеріалу наголошують, глава української держави Володимир Зеленський та українське військове командування вже висловили розчарування ситуацією із західними винищувачами, зазначивши, що цього замало і надто пізно. Вони відзначили, що коли F-16 нарешті прибудуть до України, вони не стануть вирішальними чинниками, як сподівалися.

Одна з причин полягає в тому, що вони будуть розгорнуті в оборонних цілях, оскільки РФ, як і раніше, контролює небо і встановила системи ППО по всій лінії фронту, що ризикує F-16. "Ми не використовуватимемо винищувачі надто близько до росіян через загрозу протиповітряної оборони", — повідомив один з українських чиновників.

Зазначимо, протягом двох років українська влада просили у своїх західних союзників винищувачі F-16, щоб протистояти домінуванню росіян у небі.

Загалом 80 винищувачів F-16 було обіцяно Україні Данією, Нідерландами, Норвегією та Бельгією. Ось тільки терміни їх постачання, як виявилися далекі від того, що раніше було обговорено з партнерами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни також готуються: в очікуванні F-16 Україна чекає на загострення проблем на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини