Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали втрати елітної бригади морпіхів РФ в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали втрати елітної бригади морпіхів РФ в Україні

У російських морпіхів в Україні втрати вчетверо більше, ніж у Чечні

18 грудня 2023, 12:55 comments7289
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення в Україну 155-а бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ втратила щонайменше 234 бійці. Це вчетверо більше, ніж втрати цього підрозділу за 10 років війни у Чечні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє ВВС.

ЗМІ назвали втрати елітної бригади морпіхів РФ в Україні

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається, імена 234 загиблих військовослужбовців ВВС вдалося встановити спільно з виданням "Медіазону" за відкритими джерелами.

Серед загиблих, як стверджується, не менше 18 офіцерів, у тому числі начальник бронетанкової служби підполковник Сергій Москвичев, чотири майори та п'ять капітанів. Після вивчення розташування могил на кладовищах у Примор'ї та у сусідніх регіонах журналісти припустили, що реальні втрати бригади вбитими можуть становити близько 470 осіб.

При цьому кількість тяжко поранених може становити близько 950 осіб, оскільки на кожного вбитого бійця в ході нинішньої війни припадає по 1,7-2 із тяжкими пораненнями.

Крім того, в соцмережах родичі заявили про зниклих безвісти 42 бійці бригади.

Зазначається, що під час вторгнення в Україну морпіхи виконували завдання, які зазвичай покладаються на загальновійськові з'єднання, наприклад піший штурм позицій противника.

Найбільші втрати вони зазнали у Київській області у перші тижні війни, а також під час спроб штурму Вугледара на Донеччині восени 2022 року.

За даними українських військових, саме 155-та бригада брала участь у захопленні Бучі, Ірпеня та Гостомелю та могла бути причетною до вбивств мирного населення.

Як повідомляють ЗМІ, третина втрат 155-ї бригади – мобілізовані. Багато загиблих підтверджується тим, що бригаду почали поповнювати за рахунок колишніх ув'язнених, які підписали контракти з Міноборони РФ.

Незважаючи на високі втрати, російській владі вдається поповнити бригаду, уникаючи її розформування. Вона продовжує бої у районі Вугледару. Востаннє новину про смерть морпіха 155-ї бригади публікували 1 грудня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: перед яким вибором опинився Захід і чи є ймовірність переговорів у 2024 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини