Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали райони, де росіяни найбільше зміцнюються в очікуванні наступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали райони, де росіяни найбільше зміцнюються в очікуванні наступу ЗСУ

У Reuters назвали найукріпленіший район окупантів

27 квітня 2023, 12:12
Поділіться публікацією:

Російські війська в очікуванні контрнаступу ЗСУ активно обкопують та зміцнюються на окупованих територіях України. Найбільш укріпленими районами, ймовірно, є Запорізька область та "ворота" до Криму. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

ЗМІ назвали райони, де росіяни найбільше зміцнюються в очікуванні наступу ЗСУ

Окупанти у Криму риють окопи. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що супутникові знімки підтверджують, що російська армія почала рити окопи після звільнення Херсона. За даними видання, оборонні позиції Росії найбільше зосереджені біля лінії фронту на південному сході Запорізької області, а також на вузькому клаптику землі, що з'єднує Крим із материковою Україною.

Експерти зазначають, що російські рови йдуть на південь від Василівки та через усю Запорізьку область. За оцінками, оборонна ділянка простяглася на 120 км.

"Протитанкові рови досить глибокі та широкі, щоб перешкоджати наступу танків і бронетехніки. Потім йдуть бетонні "зуби дракона", які служать барикадами у формі піраміди. Траншеї лежать приблизно на кілометр позаду ровів", — йдеться у матеріалі.

Крім цього, росіяни облаштували барикади, зигзагоподібні окопи, мінні поля, колючий дріт та замасковані позиції техніки. Біля прифронтового міста Пологи в Запорізькій області окупанти збудували дві чіткі лінії оборони. Також укріплені міста Токмак, Більмак, траншеї вириті вздовж доріг та в аеропортах у Мелітополі та Бердянську.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що під час нещодавнього візиту на окуповану російськими військами Запорізьку АЕС став свідком військових приготувань. Який є вихід із ситуації? "Коментарі" із цим питанням звернулися до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини