Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали причину, чому контрнаступ ЗСУ знову відкладається
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали причину, чому контрнаступ ЗСУ знову відкладається

Українське військо стримує повільні поставки західної зброї

23 березня 2023, 14:24
Поділіться публікацією:

США та інші союзники України у війні проти Росії суттєво наростили постачання необхідної зброї, але цих обсягів все одно недостатньо, щоб українські захисники отримали перевагу та пішли у контрнаступ, звільняючи раніше захоплені землі. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Washington Post.

ЗМІ назвали причину, чому контрнаступ ЗСУ знову відкладається

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що українські офіційні особи та військові скаржаться, що постачання необхідних боєприпасів та озброєння займає надто багато часу, але при цьому весна вже настала і настав час контратакувати, особливо враховуючи, що Росія теж має намір навесні посилити тиск.

Журналісти звернули увагу, що обіцяні Вашингтоном танки "Абрамс" посилять позиції ЗСУ на полі бою, але прибудуть не раніше осені, тобто приблизно через півроку після очікуваного весняного контрнаступу української армії.

"Час на боці РФ, а це означає, що вона має солдатів і техніки, щоб вести довгу війну на величезному фронті", — сказала Рейчел Ріццо, аналітик європейської програми Атлантичної ради. "Україна не має такої переваги... Якщо зброю не буде доставлено досить швидко, Україні буде вкрай складно дати відсіч росіянам".

Видання вказало, що навіть ті поставки, які вже були анонсовані, можуть зіткнутися із затримками, якщо лінії постачання та транспортні вузли будуть перевантажені, що може надати перевагу РФ.

При цьому видання наголосило, що затримки з постачанням зброї та боєприпасів не єдина проблема. Зокрема, прихильники поетапної стратегії постачання озброєння кажуть, що Захід зробив усе можливе, успішно уникаючи прямого конфлікту з РФ. Однак деякі офіційні особи та дипломати визнають, що така стратегія Заходу дорого обійшлася Україні, але кажуть, що вона також відбивала політичні реалії формування широкої міжнародної коаліції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що домовилися Росія та Китай — яку карту тепер розігруватиме "товариш Сі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 березня 2023, 14:50

А скільки було галасу і обіцянок. І як завжди нульовий результат і православно розікрадений бюджет. Країну створили не для того щоб зробити її успішною, а для розкрадання і знущання над собою і сусідами.


Новини