Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали першу велику битву нового наступу РФ: де вона може статися
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали першу велику битву нового наступу РФ: де вона може статися

Окупанти продовжують прати Вовчанськ Харківської області з лиця землі

13 травня 2024, 11:40
Поділіться публікацією:

Битва за Вовчанськ у Харківській області може стати однією з перших великих битв нового наступу Росії на півночі. Підрозділи кількох бригад ЗСУ, зокрема 59-ї мотострілецької бригади та 93-ї штурмової бригади з потужними бойовими машинами піхоти CV90, вже перебувають у Вовчанську або на шляху до нього. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

ЗМІ назвали першу велику битву нового наступу РФ: де вона може статися

Наступ Росії. Фото з відкритих джерел

"Поки що надто рано говорити напевно, чи є атаки Росії через російсько-український кордон на північ від Харкова першою атакою реального наступу або хитрощом, покликаним відвернути українські сили від полів бойових дій на сході. Для мешканців Волчанська ця відмінність може не мати значення. Їх будинок — знову поле битви", — йдеться у матеріалі.

Журнал нагадує, що російські війська захопили Вовчанськ у перші дні більш широкомасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Українські війська звільнили місто через сім місяців у рамках свого першого контрнаступу.

"Тепер тисячі жителів тікають, деякі вже вдруге за трохи більше ніж два роки, до міста наближаються підрозділи трьох російських полків... Російські війська навмисно промацують проломи в українських позиціях, які можуть бути присутніми у Вовчанську та його околицях. І вони концентруються на секторах, де географія вигідна. У випадку з Вовчанськом це означає підхід до міста з північного заходу, де річка Донець утворює захисний бар'єр на правому фланзі росіян", — наголошується у статті.

При цьому вказується на те, що як "прелюдія" до ширшої атаки росіяни направляють на місто свої плануючі бомби з супутниковим наведенням: "Той факт, що російські бомбардують Вовчанськ, може бути показником того, що вони мають намір посилити наземний наступ на місто" .

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може ховатися за наступом окупантів на Харківщину: на що чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини