Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали ключову причину, чому Україна стрімко втрачає свої території на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали ключову причину, чому Україна стрімко втрачає свої території на Донбасі

Багато людей, які потрапляють до армії, навіть не хочуть стріляти

22 серпня 2024, 11:07 comments5355
Поділіться публікацією:

Деякі українські військові, які нещодавно були мобілізовані, відмовляються стріляти по ворогові. Є й ті, кому важко зібрати зброю чи координувати основні бойові рухи. Окремі бійці навіть залишають свої посади чи поле бою взагалі. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Associated Press.

ЗМІ назвали ключову причину, чому Україна стрімко втрачає свої території на Донбасі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що командири ЗСУ розповіли, пояснюючи, чому Україна продовжує втрачати дорогоцінні позиції вздовж східного фронту. У цьому командири частково звинувачують погано навчених новобранців, набраних під час нещодавньої мобілізації, а також очевидну перевагу Росії у боєприпасах та авіації.

"Деякі люди не хочуть стріляти. Вони бачать ворога на вогневій позиції в окопах, але вогонь не відкривають. Тому наші чоловіки гинуть. Коли вони не використовують зброю, вони є неефективними", — сказав розчарований командир батальйону 47-ї української бригади.

Наголошується, що до проблем додається і величезна перевага Росії у живій силі та її готовність йти на приголомшливі втрати в обмін на захоплення малих об'єктів.

Нещодавно покликані на військову службу українці далекі від загартованих у боях бійців, які пішли на війну першого року повномасштабного вторгнення. Новобранцям не вистачає навіть мінімального рівня підготовки, наголошують командири та солдати чотирьох бригад, які обороняють район Покровська.

За їхніми словами, їм доводиться планувати операції з піхотою, яка не вміє стріляти по цілях і не знає базової топографії. Деяким із них не вистачає віри у бойові плани начальства, і вони йшли з підготовлених позицій. Командири на місцях розчаровані якістю нових призовників, яких надсилають на передову територіальні центри комплектування.

"Головна проблема — це інстинкт виживання прибулих. Раніше люди могли стояти до останнього моменту, щоб утримати позицію. Зараз, навіть коли йдуть легкі обстріли вогневих позицій, вони відступають", — пояснив військовий 110-й бригади.

Однак він визнає, що не всі тікають з поля бою — мотивовані люди все ж таки трапляються, але їх дуже мало.

Водночас, військовий експерт аналітичного центру "Центр оборонних стратегій" Віктор Кевлюк стверджує, що підготовка новобранців є адекватною, командири бригад просто "шукають пояснення тактичних провалів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Курська операція виявиться марною: чому тепер все залежить від позиції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини