Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали дві країни, які у квітні купували російську нафту дорожче "стелі цін"
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали дві країни, які у квітні купували російську нафту дорожче "стелі цін"

На Індію припадає понад 70% морських поставок російської нафти цього місяця, а Китай — близько 20%

19 квітня 2023, 10:18 comments4044
Поділіться публікацією:

Індія та Китай викупили переважну більшість російської нафти у квітні за цінами, що перевищують встановлену країнами G7 "стелю цін" у 60 доларів за барель. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters", з посиланням на дані трейдерів та власні розрахунки.

ЗМІ назвали дві країни, які у квітні купували російську нафту дорожче "стелі цін"

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Це означає, що Росія отримує великі доходи від нафти, незважаючи на спроби Заходу обмежити фінансування агресора у війні проти України. За даними джерела Reuters в G7, західний ціновий ліміт поки що залишиться незмінним, незважаючи на тиск з боку деяких країн ЄС, таких як Польща, які вимагають знизити ліміт, щоб посилити тиск на РФ.

Останні дані Refinitiv Eikon свідчать про те, що російські вантажі нафти Urals, завантажені в першій половині квітня, переважно прямують до портів Індії та Китаю.

На Індію припадає понад 70% морських поставок цього сорту цього місяця, а на Китай — близько 20%.

Тим часом зниження фрахтових ставок і менші знижки на Urals щодо світових бенчмарків підштовхнули денну ціну сорту на початку квітня назад вище верхньої межі після періоду торгівлі нижче.

Індія та Китай не погодилися на "стелю цін", але Захід сподівався, що загроза санкцій утримає трейдерів від допомоги цим країнам у купівлі нафти вище за верхню межу. За даними трейдерів, середні знижки на нафту марки Urals становили 13 дол. за барель на базисі DES (постачання з судна) в індійських портах і 9 дол. за барель на базисі ICE Brent у китайських портах, тоді як транспортні витрати становили 10,5 дол. за барель. і 14 дол за барель відповідно для постачання з балтійських портів до Індії та Китаю.

Так, ціна Urals на умовах FOB у балтійських портах, з урахуванням додаткових транспортних витрат у розмірі близько 2 дол. за барель, у квітні була трохи вищою за 60 доларів за барель, свідчать розрахунки Reuters.

Витрати на транспортування значно знизилися за останні тижні завдяки м'якій погоді та більшій кількості танкерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ назвали країну G7, яка готова купувати російську нафту за ціною, вищою за $60 за барель.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини